Antalya’nın Kaş İlçesi'nde Likya- Kaş Çocuk Kitap Şenliği tören ile başladı. Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, ortaklaşa düzenlenen Şenliğin açılışına, İlçe Kaymakamı Bilgihan Bayar, Belediye Başkanı Halil Kocaer, İlçe Emniyet Müdürü Murat Şahin, Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Akdeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk, İlçe Turizm Müdürü Mustafa Aydın, Kaş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gökhan Göktaş, Kaş Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Davut Ertekin,  Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Nurseren Yormaz, Daire amirleri, Siyasi partiler ve Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Kaymakam Bilgihan Bayar şenliğin açılışında yaptığı konuşmada ; “ Likya- Kaş Çocuk Kitap Şenliğini Kültür ve Sanat Festivalimiz ile birleştirdik. Bu proje hepimizin projesi. Kaş Belediyemizin önemli destekleri sayesinde bu etkinliği gerçekleştirmekteyiz. Teknoloji hızla ilerliyor. Çağımız teknoloji çağı. Tabletlere, akıllı telefonlara sahibiz bunlar güzel şeyler ancak, kendimizi elektronik ortamda yaptığımız okumalar ile sınırlı tutmayalım. Bunlardan daha önemlisi bir kitaba dokunmalı, satın almalı, kitaplar arasında gezmeliyiz. Tüm bunları hissetmeliyiz. Bu şenliğimiz sayesinde sizlere sürekli kitap okuma alışkanlığını sağlayabilirsek ne mutlu bizlere” dedi

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer de şenlikte bir konuşma yaptı. Kocaer konuşmasında şunları söyledi,” Kitap deyince ilk önce akla gelen okumak. Yüce Allah ilk emrinde oku diyor. Okumayınca cahillik giderilmiyor. Okumayınca bilinmiyor. Okumayınca fende, ilimde araştırmada yükselinmiyor. Okumayınca ülkeler gelişmiyor. Toplumlar gelişmiyor. Bu şenliğimizi Kültür ve Sanat Festivalimiz ile birleştirdik. Bundan sonraki yıllarda da böyle devam edecek. Burada Kaymakamımızın öncülüğünde 450 civarındaki öğrencilerimize fon sağlayacak. Bu sayede öğrencilerimizi hem kitap okumaya özendiriyoruz, hem de tasarruf etmeyi öğrenecekler. İki değeri bir arada tutmak suretiyle okuyacak ve tasarrufu öğreneceksiniz. Burada bulunan kitap stantlarında faydalanacağımız birçok yazarımızın kitapları mevcut, bunları okuyup bilgileneceğiz. Yarının büyükleri olarak yarın vatana millete hizmet edeceksiniz”
Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan ise şenliğe ilişkin yaptığı açıklamada ” Şenliğin amacı, özellikle öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. Kitap edinmeyi, kitap satın alarak okumayı bir yaşam biçimi haline getirmek. Özellikle vatandaşlarımızın çocukları ile birlikte, etkinliklere katılmasını, çocukları ile birlikte kitapla buluşmaya bekliyoruz” dedi.  


Şenlik süresince, yazarlarla imza günleri, söyleşiler ve tiyatro günleri düzenlenecek. Şenlikte, Kaş’taki çeşitli okullarda eğitim öğretim gören öğrencilere, 10 bin lira karşılığında kitap para dağıtılacak. Öğrenciler, bu kitap para ile istedikleri bir kitabı satın alabilecek. Şenliğe katılan tüm öğrencilere birer kumbara dağıtılacak. Bu kumbaralar ile öğrencilere tutumlu olma alışkanlığı kazandırılacak. Biriktirdikleri para ile kitap almaları ve kitap okuma alışkanlığı kazandırılması sağlanacak.

Şenlikte, 31 Mayıs Salı günü yazar Sinan Yağmur, 3 Haziran Cuma günü Yavuz Bahadırlıoğlu imza günü ve söyleşi düzenlenecek. Üç öğrenciye kütüphane ödülünün verileceği Likya konulu kompozisyon yarışması düzenlenecek.



Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar Kınık Ortakulu, Merkez Ortaokulu ve Atatürk Ortaokulu’nun Başarılı Öğrencilerine Değerler Eğitimi Ajandası hediye etti. Nesil Yayın Evi Yöneticisi Doğan Çelik ise Kaymakam Bilgihan Bayar’a ve Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer’e Kitap Şenliğine katkılarından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

Kaş Belediye Başkanlığı sabah erken saatlerden itibaren kentin birçok noktasındaki otobüs durakları, alışveriş noktaları ve yollardaki ağaçlara çantalar içerisinde hediye ettiği kitapları asarak öğrencilere sürpriz yaptı.

Bu yıl ilki düzenlenecek olan şenlik, Kaş Yat Limanı’ndaki şenlik çadırında 5 Haziran Pazar gününe kadar açık kalacak.







 
Editör: TE Bilisim