Antalya'nın Kaş ilçesinde Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi tarafından 'Yerden Göğe Meraklıyız' projesi hazırlandı.
 
 
Kaş'ta eğitim öğretim yapan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi'nin hazırladığı 'Yerden Göğe Meraklıyız' adlı proje, TÜBİTAK tarafından kabul edildi. Hazırlanan projeyle 10-19 Nisan 2019 tarihleri arasında Kaş'ta bilim şenliği yapılacak. Kaş Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi, TÜBİTAK tarafından projesi kabul edilen tek fen lisesi oldu. Proje TÜBİTAK 4007 desteğiyle yürütülecek.
 
 
Projeyle Kaş'ın doğası nedeniyle bölge halkının yaban hayatı içindeki yaşamına dokunmak hedefleniyor. Projede, Akdeniz Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Osman Gazi Üniversitesi ile işbirliği yapılacak. Bu üniversitelerden 4'ü profesör, 5'i doçent toplam 13 akademisyen atölye liderliği görevi yapacak. Projeye, TÜBİTAK'ın yanı sıra Kaş Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fethiye Yörük Türkmen Derneği de destek verecek. Proje kapsamında Kalkan Kültürevi'nde sergiler açılacak.
 
 
Projede yöre türkülerinin seslendirileceği konser etkinlikleri düzenlenecek. Konserleri 'Yaşayan Canlar' adıyla Turan Erdoğan Fen Lisesi müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu yönetecek ve hazırlayacak. Projenin öğrenciler üzerinde yeterli etkiyi yaratabilmesi için projenin çıktılarına göre şekillenecek bir çocuk tiyatrosu oyunu, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Nazan Karaşahin tarafından hazırlanacak.
 
 
Projenin ve bilim şenliğinin yürütücüsü Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Öğretmeni Kaya Erişti, "Bu projeyle hazırlık yaparken, bölgede gözlemlerde bulunduk. Bölge halkı, bölgenin doğal konumu nedeniyle doğanın içinde yaşamını sürdürüyor. Ancak doğal yaşamdaki canlıları yeterince tanımama, onlardan korkma, onların yaşamına saygı duymama gibi sonuçlara ulaştık. Bu gözlemlerimiz sırasında vatandaşların kurbağaların sesini kısmak için suya zehir döktükleri, zehirli olmayan yılanları bile kovalayarak öldürdükleri duyumlarını aldık. 'Yerden Göğe Meraklıyız' projesiyle çocukların bu canlıları tanımasını, insanlarımızda farklılık yaratmayı hedefliyoruz. Öncelikle Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi öğrencilerimizle atölyelerle uygulama arazileri ve laboratuvar çalışmaları yapacağız. Kalkan ve Yeşilköy mahallelerinde halka açık toplantılarda öğrenciler ve vatandaşlar bilgilendirilecek. Bilim şenliğine Kaş ve bağlı yakın mahallelerden yaklaşık 2 bin kişinin katılımı sağlanacak" dedi.
Editör: TE Bilisim