KAŞTA ÖĞRENCİLER BUGÜN KARNE SEVİNCİ YAŞAYACAKLAR

Antalya’nın Kaş İlçesinde 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı 9 Haziran Cuma günü (Bugün) tamamlanacak. Öğrenciler okullarda düzenlenecek törenler ile karnelerini alacaklar. Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar İle İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan Kınık Mahallesindeki okullarda düzenlenecek olan karne törenlerine katılacaklar.

Kaş merkezinde ve mahallelerdeki okullarda eğitim gören yaklaşık 8 bin 978 öğrenci tatil ve karne sevinci yaşayacaklar. Kaş ilçesinde 57 okulda 453 derslikte, 8 bin 978 öğrenci eğitim görüyor. Kaşta öğretmen sayısı ise 769. Derslik başına düşen öğrenci sayısı ise ilkokul ve ortaokul da 20, genel ortaöğretim de 20, mesleki ve teknik liselerde ise 19 öğrenci eğitim görüyor.

Kaş’lı öğrencilerin karne heyecanı ve sevinçlerine, öğretmenleri  anne ve babaları da eşlik ederek, mutluluklarına ortak olacaklar.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılının sona ermesi dolayısı ile yaptığı açıklamada ; " Öğrencilerimize çağın gerektirmiş olduğu bütün bilgileri vermeyi gaye edindik. Ancak eğitim süresini kısaltmadan, vermiş olduğumuz tatil süresi içerisinde eğitimi, etkili ve en özünü vermeyi amaç ediniyoruz. Yaz tatilini kaldırma gibi bir düşüncemiz yok. Ancak yaz tatilini öğrencilerimize etkin bir şekilde vermek istiyoruz. Birçok yerde okul döneminde olduğu gibi, yaz tatillerinde de destekleme eğitimleri veriyoruz. Daha etkin bir şekilde tatilleri kullanmak için de bir çalışmamız var. Daha iyiyi yakalamak için çalışmaya devam edeceğiz. 1930’lardaki sistemi kullanmaya devam" dedi.

Öğrencilerin merak ettiği takdir ve teşekkür hesaplamaları için öncelikle aldığı derslerin notlarını öğrenmesi gerekmektedir. e-okul.meb.gov.tr ekranlarına eriştikten sonra TC Kimlik numarası ve okul numarasıyla sisteme giriş yaptıktan sonra sınav sonuçlarınızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

ÖĞRENCİLER YAZ TATİLİNİ NASIL DEĞERLENDİRMELİ?

Yaz tatili yaklaşık 3 ay (90 gün) sürmektedir. Yaz tatiline çıkan öğrencilerin bu süreyi sadece tatil olarak değerlendirmemeleri ve yeni eğitim öğretim yılına hazırlık için de zaman ayırmaları gerekmektedir. Öncelikle bir önceki eğitim öğretim yılında görülen derslerin unutulmaması için tekrar yapmak çok önemlidir. Yaz tatili süresinin uzun olması birçok aktiviteyi gerçekleştirebilmeye de fırsat sunuyor. Akraba ziyaretleri, çeşitli sportif faaliyetler, arkadaşlarla geçirilen zamanların daha da artması gibi. Bir öğrencinin yaz tatili günlerini iyi planlaması geleceği için önemli bir yer tutar. Okullarda artık daha da önem verilen derslerin başında gelen yabancı dil eğitiminin geliştirilmesi için yaz tatili iyi bir fırsattır. Sınavlara hazırlanacak öğrenciler için de bulunmaz bir zaman olan bu sürede ön hazırlık olarak çalışmalara başlanabilir.
 




 
Editör: TE Bilisim