Oteller şirket içi eğitimlere artık online eğitim seçeneğini de ekledi. Turizm firmaları yüksek sezonda kalifiye çalışan bulamamaktan yakınırken online eğitimler turizmcinin yardımına koşuyor.

Uzun yıllar turizm sektöründe görev alan ve tecrübelerini Turizm İngilizcesi Eğitim Portalı'na aktaran Yılmaz Altuntaş, Turizm İngilizcesinin, turizm ve otelcilik sektörü çalışanları için hazırladıkları bir online eğitim modeli olduğunu belirtti. Altuntaş, "Bunu bir eğitim modeli olarak nitelendiriyorum çünkü kitap dışında online eğitim videoları, öğrenci başarı takip sistemi, testler ve ek çalışma kaynakları mevcut. Bütün bunlar, turizm çalışanının yabancı dili öğrenmesini kolaylaştıran, günümüz şartlarına uyan bir eğitim modelini oluşturuyor" dedi.

Turizmde klasik yöntemlerle çok sayıda çalışana kısa zamanda eğitim vermenin mümkün olmadığını anlatan Altuntaş, şöyle konuştu:

"Bu nedenle personelin ihtiyaç duyduğu işbaşı eğitimleri, kişisel gelişim ve yabancı dil eğitimlerinin online olarak verilmesi kaçınılmaz gözüküyor. Bu ihtiyacı göz önünde bulundurarak Turizm İngilizcesi Eğitim Portalı'nı kurduk. İngiltere'den aktörler getirerek eğitim videoları hazırladık ve turizm çalışanlarının kullanımına sunduk. Otel çalışanlarına online eğitimler veriyoruz. Ayrıca bir eğitim kitabımız var. Şirketlerin yanı sıra bireysel olarak da siparişler alıyoruz. Sektör çalışanları ve turizm otelcilik okullarında öğrenim gören öğrenciler Turizm İngilizcesi kitabına ve online eğitimlere ilgi gösteriyor."
İhtiyaçları olan her şeyin tek bir kaynakta toplandığı ve ulaşılabilir maliyetli bir eğitim hazırlamak düşüncesiyle bu projeyi hayata geçirdiğini belirten Yılmaz Altuntaş, "İçerisinde konu anlatımlarının, canlandırma videolarının, kelime kartlarının, sözlüğün, ses dosyalarının, testlerin olduğu tek bir kaynak. Böylece turizm çalışanının eğitimde zaman ve maliyet sorununu çözmek ve en önemlisi kafasını gereksiz bilgiyle karıştırmadan kendisine gereken eğitimi sunmak istedim. Turizm İngilizcesi, yabancı dili sıfırdan itibaren öğretmeye başlayan bir eğitim sistemi. Bilgisayar ve mobil cihazlardan web sitesine giriş yaparak dilediğiniz yerden eğitiminizi alabiliyorsunuz. Birçok başlıkta eğitim online olarak yapılmalı ve eğitim fırsatı bir işletmenin bütün çalışanlarına eşit oranda sağlanmalı" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim