ANTALYA'DA VE KAŞ İLÇESİNDE  2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI YARI YIL TATİLİ 19 OCAK CUMA GÜNÜ BAŞLIYOR
 
Antalya'da ve Kaş İlçesinde  2017-2018 eğitim ve öğretim yılı yarı yıl tatili 19 Ocak Cuma günü başlıyor. Kaş’ta  62 okulda 9 bin 375 öğrenci ile 831 öğretmen tatile girecek. Milli Eğitim Bakanlığı genelgesiyle öğrencilere sömestr tatilinde ev ödevi verilemeyecek. Öğrenciler 5 Şubat Pazartesi gününden itibaren ikinci dönem eğitim-öğretimine başlayacak.

Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan yarıyıl tatili ile ilgili olarak açıklamalarda bulunarak şunları söyledi; “2017-2018 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi, 19 Ocak Cuma günü öğrencilerimizin ara karnelerini almaları ile sona erecek. Bu yılki ilk karne törenimizi Kaymakamımız Sayın Bilgihan Bayar’ın katılımlarıyla Ova Ömer Halisdemir İlkokulumuzda gerçekleştireceğiz. Öğrencilerimiz iki haftalık tatile girecekler. Öğrencilerimiz Milli Eğitim Bakanlığımızın belirlediği Türk Milli Eğitiminin  genel amaçları, Atatürk İlke ve İnkilapları çerçevesinde bir dönem boyunca eğitim aldılar. Öğrencilerimiz bu dönemde okuma alışkanlığını kazanması, okuduğunu anlaması, yorumlaması, bilgilerini kullanmasının sağlanması çerçevesinde eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi okullarımızın tamamında yürüttük.

Çocuklarımız artık bir sınav maratonundan ziyade, kendi hayatlarına yön verecek, sınav ortamından uzaklaştırılacaklar, kendilerini daha iyi ifade edebilecekler.Sınav kaygısı taşımadan, öğrenciliğin tadını çıkararak bir eğitim ve öğretim faaliyetleri’nin içerisinde olacaklar.Bakanlığımızın, Milli Eğitim Müdürlüklerimizin ve Okullarımızdaki Öğretmenlerimizin asıl amacı bu.

Öğrencilerimize aileleriyle vakit geçirmeleri, Ailece kitap okumaları, sinema ve tiyatro gibi kültürel-sanatsal etkinliklere katılmaları tavsiyesinde bulunuyorum. Öğrencilerimiz bu süreyi çok iyi değerlendirmeli, edindikleri bilgileri tatlı bir tatil modunda gözden geçirmeliler. Kaş İlçemizde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan birinci dönemin tamamlandı ve başarılı bir ikinci dönem bekliyoruz”

 
Editör: TE Bilisim