KAŞ’TA 9 BİN 375 ÖĞRENCİ TATİLE GİRİYOR
 
Antalya'nın Kaş İlçesi’nde 2018–2019 Eğitim ve Öğretim yılı yarıyıl tatili 18 Ocak Cuma günü başlıyor. Kaş’ta Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 62 Okulda Eğitim gören 9 bin 375 öğrenci ile 831 öğretmen tatile girecek. Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan 2018–2019 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ilk bölümünü ve tatil dönemi ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şunları söyledi; “  2018-2019 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi, 18 Ocak Cuma günü öğrencilerimizin ara karnelerini almaları ile sona erecek.

Öğrencilerimiz iki haftalık tatile girecekler. Öğrencilerimiz Milli Eğitim Bakanlığımızın belirlediği Türk Milli Eğitiminin  genel amaçları, Atatürk İlke ve İnkilapları çerçevesinde bir dönem boyunca eğitim aldılar. Öğrencilerimiz bu dönemde okuma alışkanlığını kazanması, okuduğunu anlaması, yorumlaması, bilgilerini kullanmasının sağlanması çerçevesinde eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi okullarımızın tamamında yürüttük.

Çocuklarımız artık bir sınav maratonundan ziyade, kendi hayatlarına yön verecek, sınav ortamından uzaklaştırılacaklar, kendilerini daha iyi ifade edebilecekler.  Sınav kaygısı taşımadan, öğrenciliğin tadını çıkararak bir eğitim ve öğretim faaliyetleri’nin içerisinde olacaklar. Bakanlığımızın, Milli Eğitim Müdürlüklerimizin ve Okullarımızdaki Öğretmenlerimizin asıl amacı bu.

Öğrencilerimize aileleriyle vakit geçirmeleri, Ailece kitap okumaları, sinema ve tiyatro gibi kültürel-sanatsal etkinliklere katılmaları tavsiyesinde bulunuyorum. Öğrencilerimiz bu süreyi çok iyi değerlendirmeli, edindikleri bilgileri tatlı bir tatil modunda gözden geçirmeliler. Kaş İlçemizde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan birinci dönemin tamamlandı ve başarılı bir ikinci dönem bekliyoruz”
 
İKİNCİ DÖNEM 4 ŞUBAT'TA

Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ikinci dönemi 4 Şubat Pazartesi günü başlayıp, 14 Haziran Cuma günü sona erecek. 2019–2020 eğitim öğretim yılı ise 16 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacak.

 
Editör: TE Bilisim