KAYIN MANTARI MUHTARIN GEÇİM KAYNAĞI OLDU

Artvin merkeze bağlı Fıstıklı köyünün muhtarı Erkal'ın 2 yıl önce köylülere örnek olmak için başladığı kayın mantarı üretimi yeni gelir kapısı oldu. Selim Erkal, kendi imkanlarıyla kurduğu serasında eşiyle kayın mantarı üretiyor.

55 yaşındaki Muhtar Selim Erkal, yaklaşık 35 yıl marangozluk yaptıktan sonra emekli oldu. Köylülere de örnek olmak amacıyla kayın mantarı üretimine karar veren ve 2 yıl önce kendi imkanlarıyla sera kuran Erkal, deneme üretiminden başarılı sonuç aldı.

Bunun üzerine eşinin de yardımıyla üretimi sürdüren Erkal, köy sakinlerini kayın mantarına yönlendiremese de yeni bir gelir kapısı elde etti.

35 YIL MARANGOZLUK YAPTIM, ANCAK KAYIN MANTARINDAN BİR YILDA KAZANDIĞIM PARAYI KAZANAMADIM

Muhtar Erkal yaptığı açıklamada, yaklaşık 35 yıl marangozluk yaptığını ancak kayın mantarından bir yılda kazandığı parayı kazanamadığını söyledi.
Köy muhtarı olarak köylülere gelir getirmesi amacıyla deneme amaçlı başladığı kayın mantarının önemli bir gelir kapısı haline dönüştüğünü belirten Erkal, "Çok karlı bir iş. Köylüler benden görerek ekmek parası kazanırlar diye düşündüm ancak benden başka kimse yapmadı. Öncelikle köylülere olmak üzere herkese tavsiye ediyorum çünkü çok karlı bir iş." dedi.

Erkal, evinin önündeki bahçede 30 metrekarelik serada mantar ürettiğini ifade ederek 30 liraya mal ettiği bir kütükten yılda yaklaşık 2 bin lira kazandığını anlattı.
Editör: TE Bilisim