Antalya’nın Kaş İlçesi Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer  "Magazin amaçlı haberler kentimizin ekonomisine, ülke ekonomisine ciddi zarar veriyor. Çiftçimiz çok zor şartlar altında fedakarca üretim yapıyor. Çiftçimizin alın terinden gizli emelleri olanlar ellerini çeksinler” dedi.
 
BİZE DÜŞEN GÖREV HER HALÜKARDA GÜVENLİK GÜÇLERİMİZİN , VATANIMIZIN MİLLETİMİZİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜN YANINDA OLMAK VE OMUZ OMUZA YAN YANA DURMAKTIR
 
Ramazan Süer konu ile ilgili açıklamalarda bulunurken Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’de yürütülen Operasyona ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Süer ülkemizin son günlerde zor şartlardan geçtiğini belirterek; “  Gecesini gündüzüne katan, Afrinde ve Güneydoğu bölgemizde vatanımızı her türlü tehditten korumaya çalışan Türk Silahlı Kuvvetlerimize , Emniyet mensuplarımıza Yüce Allah’tan güç ve kuvvet vermesini diliyorum.
 
ŞEHİTLERİMİZE YÜCE  ALLAH’TAN GANİ GANİ RAHMET, GAZİLERİMİZE DE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM
 
Şehitlerimize Yüce Allah’tan Gani Gani rahmet, Gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Bize düşen görev her hâlükârda Güvenlik güçlerimizin , vatanımızın milletimizin bölünmez bütünlüğünün yanında olmak ve omuz omuza yan yana durmaktır. Mehmetçiğimiz için ihtiyaçları  doğrultusunda Ziraat Odaları olarak Çiftçilerimiz olarak her zaman yanlarındayız. Geçtiğimiz günlerde Gömbe, Kınık , Ova  ve Yeşilköy’de hallerimizdeki esnafımız ve üreticilerimiz güvenlik güçlerimiz için sebze ve meyve göndermişlerdi. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. “ dedi.
 
HABERCİLİK GERÇEKLERE DAYANDIRILARAK YAPILAN FAALİYETLERDİR
 
Ramazan Süer açıklamasının devamında medyada gündeme getirilen asılsız haberlere ilişkin olarak şunları söyledi;  "Maalesef  ulusal bir televizyon kanalının ana haber bülteninde yayınlanan ' Yemeğimize zehir katıyorlar, hormon, ilaç, ağır metal tehdidi, laboratuar sonuçları korkunç, adam öldürür, meyve ve sebzede ölümcül tuzaklar' anonslarıyla çıkan haberin gerçeği yansıtmadığını ifade etmek istiyorum. Bu haberler tarım sektörünü zan altında bıraktı. Habercilik gerçeklere dayandırılarak yapılan faaliyetlerdir. Ancak bu asılsız haberler bizleri son derece üzdü.
 
ASILSIZ HABERLE ÇİFTÇİMİZİN ALIN TERİNİ ÇALMIŞLAR, EMEK HIRSIZLIĞI YAPMIŞLARDIR
 
Haberi yapanlar önce gelip seralarda araştırma yapsınlar. Üretim şartlarını yerinde görsünler, ondan sonra istedikleri gibi haberlerini yapsınlar. Bir yerde değil birkaç bölgede araştırma yapılsın. Kaş’ta yapılsın, Kınık’ta yapılsın, Demre’de , Kumluca’da, Manavgat’ta, Alanya’da bu araştırmalar yapılsın.Tek bir halde yapılan çekim, gerçek olup olmadığı bilinmeyen bir laboratuarda yaptırılan analiz ve bir- iki kişiyle yapılan röportajlar ile  Türkiye genelinde gerçek sonuçları ortaya çıkarılamaz. Bu haberden önce domates 1.50 lira ile 2.50 lira fiyat aralığında giderken, bu haberden sonra 1.00 lira ile 1.90 lira’ya geriledi.  Yayın kuruluşu asılsız haberleri ile çiftçimizin alın terini çalmış, emek hırsızlığı yapmıştır.
 
ÜRETİCİMİZE HAKSIZLIK YAPILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ, ANINDA KARŞILIĞINI VERECEĞİZ
 
Demre’de her ay gerçekleştirilen Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantımızı gerçekleştirdik.Toplantının ana gündemi magazin amaçlı bu haberlerin kentimizin ekonomisine, ülke ekonomisine ciddi zarar veriyor olmasıydı. Toplantıda ortak karar aldık ve dava açma kararımıza imzamızı attık. Üreticimize haksızlık yapılmasına izin vermeyeceğiz. Anında karşılığını vereceğiz.
Haberi yapan kanalı şiddetle kınıyoruz. Bu konuda avukatlarımız aracılığı ile gerekli tebligatlar yapılacak. Konunun takipçisi olacağız. Üreticinin hakkını savunmak için dava açacağız. “ dedi.
 
BEN İDDİA EDİYORUM BÖLGEMİZDEN BİR TEK HORMONLU ÜRÜN GETİRSİNLER, ÖDÜL VERECEĞİM
 
 Çiftçimiz çok zor şartlar altında fedakarca üretim yapıyor.Seralarda üretim için döllenmeyi arılar vasıtasıyla yapıyoruz. İlaç kullandığımız takdirde seralarda arıların yaşama şansı yok. Dolayısıyla ürün alma şansımız yok. Biz örtü altı üretiminde kış ortamında bahar mevsimi yaratarak bitkileri şaşırtıp o ürünü alıyoruz. Yaz aylarındaki gibi verim olmuyor ama, kış ortamında üretim için seralar yapıyoruz. Kesinlikle üretimimizde zirai ilaç kalıntısına rastlamak mümkün değil. İlçemizde örtü altı sebzeciliğinde ve meyvecilikte kontrollü tarım yapılmaktadır. Ayrıca hormon kullanılmamaktadır. Kullanılan zirai ilaçlar reçete ile alınmaktadır. Domateslerin döllenmesi bombus arıları ile yapılmakta, böcekle zirai mücadele yapılmaktadır. Üreticimizin hallere götürdüğü ürünleri yurt dışına da gönderiliyor. Bu ürünlerden numuneler alınarak tahlile gönderiliyor.Üretimin son aşaması sürekli kontrol altında. Çiftçiler kayıt sisteminde sürekli takip edilirler.Ne ürettiği ve kullandığı bütün ilaçları İlçe Tarım Müdürlüğünde kayıt altındadır. Ziraat Mühendislerinin kontrolü altındadırlar. Ben iddia ediyorum bölgemizden bir tek hormonlu ürü”n getirsinler, ödül vereceğim.
 
ÇİFTÇİMİZ 3 SENE ÖNCE 80 LİRAYA ALDIĞI GÜBREYİ, ŞU ANDA 280 LİRAYA ALIYOR!
Sabaha kadar zirai don yüzünden uyumayan üreticimiz var. Dünyanın en zor mesleklerinden birisi çiftçiliktir. Bugünkü şartlarda 1 kilogram  domates 1.50 liraya mal olmaktadır. Çiftçi bu rakamın üzerinde ürününü satamaz ise ne yapacak ? Ekmeğini rızkını nasıl çıkaracak? Biz şunu istiyoruz. Maliyetler düşsün, ürünümüzü ucuza satalım. Çiftçimiz 3 sene önce 80 liraya aldığı gübreyi şu anda 280 liraya alıyor. Mazot da fiyat artışı ayrı bir sorun. Şu anda 5 liranın üzerinde. Çiftçi ucuz mazot alabilse daha uygun fiyata ürün satabilecek.Girdi maliyetlerinin artmasından dolayı. Çiftçimizin geliri her yıl düşüyor. Desteklemelerin artması gerekiyor. Biz her fırsatta sorunlarımızın çözümü için talepte bulunmaya devam edeceğiz.”
 
 
Editör: TE Bilisim