Antalya’nın Demre İlçesi’nde bir üretici, portakal bahçesini sökerek yerine muz dikti. Muz fidanlarının dikimine, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli de katıldı. Demre İlçesi’nde, Osman Cengiz adlı üretici, portakalın son yıllarda para etmemesi, fiyatının hep aynı kalması nedeniyle, 12 dekarlık portakal bahçesini söktü. Yerine 3 bin adet muz fidanı dikti.  Fidanların dikimine, Demre İlçe tarım ve Orman Müdürü Mustafa Işık, ziraat mühendisleri Elif Akkaya, Arzu Demirel, Ahmet Naim Güleryüz ve Ali Seydi Özer ve bazı üreticiler de katıldı. Hep birlikte 3 bin muz fidanı toprakla buluşturuldu. Modern sulama sistemi ile yeni bir muz bahçesi kuruldu.

   Portakal bahçesini sökerek muz bahçesi kuran üretici Osman Cengiz yaptığı konuşmada”Son yıllarda portakal para etmez oldu. Fiyatı yerinde sayıyor. Zaman zaman dalında kalıyor. Bahçeyi söktükten sonra sera kurmaya karar vermiştim. Sonra bu kararımdan vazgeçtim. Hiç  bir pazar sorunu olmayan muz bahçesi kurmaya karar verdim.  Üç bin muz fidanını toprakla buluşturdum. Bir yıl içinde de ürün alacağım”dedi.

   Demre İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Işık ise yaptığı konuşmada” ilçemizde seracılık çok yaygın. Neredeyse tarımda tek alternatif. Biz çiftçilerimizi alternatif ürünlere yöneltmeye çalışıyoruz. İlçemizde muz üretimi için iklim son derece uygun. Türkiye’nin kış mevsiminde en sıcak yeri. Muz, pazar sorunu olmayan bir ürün. Yaklaşık 40 yıl önce Demre’de muz üretiminin olduğunu biliyoruz. Üreticilerimizi muz üretimine yönlendirmeye çalışıyoruz. Son bir haftada 16 dekar alana muz dikimi gerçekleştirdik. Son bir yılda toplam 30 dekar muz bahçesi oluştu. Muzun, seracılıktan sonra Demre’de önemli bir alternatif ürün olacağını. Bu  yönde de çalışmalar yapıyoruz” dedi.
 
Editör: TE Bilisim