Demre Tarım Fuarı Kapılarını Açtı.Fuarın açılış gününe, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Demre Kaymakamı Murat Uz, Finike Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Özen, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Kurum ve Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ile üreticiler katıldı.

Demre’de olduğu gibi Antalya’da düzenlenen tarım fuarlarını desteklediklerini söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu senede fuara katıldığını gelecek senede katılacağını söyledi.

Demre Tarım Fuarının, 2014 yılından beri sektörün büyümesine katkı sağlayarak, güçlü konuma geldiğini belirten Türel, geçtiğimiz aylarda meydana gelen afetin tekrar olmaması dilekleriyle üreticilerimize geçmiş olsun dileklerini tekrar iletti.

Türel, tarım sektörünün insanlık için hayati, Ülkemiz için stratejik bir sektör olduğunu söyledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak tarım sektörünü desteklediklerini ve de destekleyeceklerini söyleyen Türel, Demre Tarım Fuarımızın hayırlara vesile olmasını dileyerek başta Demreli üreticilerimiz olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti.

Üreticilerimizin el emeği göz nuru ürünlerini üretip Demre Tarım Fuarında sergiledikleri için başta üreticilerimize ve desteğini esirgemeyen büyüklerimize teşekkür ederek sözlerine başlayan Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Özen “Tarımın Başkenti olmayı hak eden bir konumdayız. Antalya’nın Tarımın Başkenti olmasından dolayı sektörün içinde ki tüm paydaşlar konuya hâkim ve güçlüler. Sektörümüzün içindeki tüm paydaşları ile görevimizin sorumluluğu içinde işimizi yapmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

Sektörümüzü tanımadan yorum yapan insanların üreticilerimizin emeklerine saygısızlık yaptığını söyleyen Özen “Yapılacak haberlerin İlimiz içerisinde yapılması gerekiyor. Üreticilerimiz, seralarını evi gibi görüyor ve ürünlerini de çocuğu gibi görüp yetiştirmekte. Antalya’nın çiftçisi kendisinin yemeyeceği bir şeyi üretip bir başkasına yedirmez.” dedi.

Özen, tarladan sofraya tüm ilçelerimizden üreticilerimizin ve vatandaşlarımızın yanında olduğunu ifade etti.

Demre’nin Antalya’nın biber üretim merkezi olduğunu söyleyen Özen” Demre İlçemiz, Ülkemizin ekonomisini ciddi katkı sağlamaktadır. 2017 yılında Demreli üreticilerimize 2 milyon lira tutarında tarımsal destek verdik. Demre’ye olduğu gibi diğer 18 İlçemizle hep birlikte zirvedeyiz.” Özen, Fuarın başta Demre’ye, Antalya’ya ve Ülkemize hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerine son verdi.

Açış konuşmalarının ardından protokol temsilcileri fuar alanlarını ziyaret etti. Demre İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün standını ziyaret eden Başkan Türel’e İl Müdürü Mustafa Özen, İl Müdürlüğümüzün uygulamaya koyduğu Alo Buzağı Hattı hakkında bilgi verdi.
Demre Tarım Fuarı, 3 Mart Cumartesi saat 19.00 a kadar devam edecek
Editör: TE Bilisim