Antalya Ekmek Fiyat Tarifesi Komisyonu, ilk toplantısını Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere başkanlığında yaptı.

Esnaf ve sanatkarlarca üretilen mal ve hizmetlerin fiyat tarifeleri hakkında yönetmelik ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) 2018/12 sayılı genelgesi gereği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile AESOB temsilcilerinden oluşan Ekmek Fiyat Tarifesi Komisyonu ilk toplantısı gerçekleştirildi.

Komisyon başkanlığını AESOB Başkanı Adlıhan Dere'nin yürüttüğü toplantıda, Alanya, Gündoğmuş, Elmalı, Kemer ve Demre Esnaf ve Sanatkarlar Odalarının ekmek fiyatı talepleri değerlendirildi. Toplantıya, Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mesut İlter, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Şube Müdürü Osman Aksoy, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Özen, ATSO meclis üyesi Murat Ülger, Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetim kurulu üyesi Ahmet Yanar, Gündoğmuş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Ayşegül Çetin, Elmalı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Aslan, Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Esat Aktaş ve Demre Esnaf Sanatkarlar Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkan Vekili Ali Kılıç katıldı.

Yeni düzenlemenin hem üreticinin hem de tüketicinin yararına olduğunu belirten AESOB Başkanı Adlıhan Dere, "Yeni yönetmelikle beraber ekmeğin fiyatına ilişkin tarifler ilgili Belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası ile ilgili odanın temsilcilerinden oluşan komisyonun değerlendirmesinin, Fırıncılar Federasyonun ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığının görüşünün alınmasından sonra birlik tarafından onaylanacak. Böylece ekmeğin fiyatı belirlenirken daha kapsamlı görüşler dile getirilerek hem üreticimizin hem de tüketicimizin yararının gözetildiği kararlar alınacağına inanıyorum" dedi.
Editör: TE Bilisim