Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, yerel tohumların yaşatılması ve ıslahı amacıyla bu yıl 5'incisi düzenlenecek Yerel Tohum Takas Şenliği'nin 23 Aralık'ta yapılacağı bildirildi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) tarafından düzenlenecek şenliğe Fethiye Belediyesi, Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) da destek verecek.
Şenlik, saat 11.00'de Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde stant alışverişi ve yemek ile açılacak. Şenlik kapsamında daha sonra açılış töreni ve konuşmalar yapılacak. Öğleden sonra düzenlenecek panelde Ziraat Mühendisi Sami Kocagöz, Dr. Zerrin Çelik, Ziraat Mühendisi Devrim Beyde ve üretici Hatice Boztaş birer konuşma yapacak. Şenlikte panelin ardından öğrenciler bir folklor gösterisi sunacak. Cemile Karaca'nın yazdığı 'Zıkkımın Kökü' adlı tiyatro oyununun sahnelenmesinin ardından Fethiye Cumhuriyet Kadınları Derneği tohum konusunda bir sunum yapacak.

Şenlikte, Cumhuriyet Kadınları Derneği üyelerinin kurduğu koro, Şef Orhan Özkan yönetiminde bir Türk halk müziği konseri verecek. Konserin sonrasında tohum takası yapılacak ve şenlik sona erecek. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde şenlik boyunca 'F Grubu Ressamları' tarafından hazırlanan 'Tohumdan Sanata' başlıklı resim sergisi de sanatseverlerle buluşacak.

Etkinlikle ilgili bilgi veren CKD Başkanı Ebru Oğuzhan Yener, tüm üreticilere seslenerek, "Ses olmak, tohumlarımıza, geleceğimize, köylümüze ve en çok da bağımsızlığımıza sahip çıkmak isteyen herkesi 23 Aralık'taki şenliğimize bekliyoruz" dedi.
Editör: TE Bilisim