Antalya’nın Kaş İlçesi Yeşilköy ve Kınık Mahallelerindeki seralarında örtü altı organik sebze  üretimi yapan çiftçiler, medyada yer alan örtü altınnda üretilen sebzelerde hormon ve ilaç kalıntısı olduğu yönündeki  asılsız haberlerden şikayetçi olduklarını ifade ettiler. Üreticiler “  ne yapılmaya çalışılıyor anlamış değiliz. Çiftçi zor şartlarda ayakta durmaya çalışırken, bir kısım medya her yıl aynı dönemde ve çamur at izi kalsın tarzında asılsız haberler ile  üreticinin belini bükmeye çalışıyorlar ” dediler.
 
Görüşlerine başvurduğumuz Çiftçilerden Ahmet İrbeç ise  Yeşilköy Mahallesindeki serasında Bombus Arıları ile tamamen organik olarak gerçekleştirdiği domates üretiminin tüm aşamaları ile ilgili bilgi verdi. 
 
Ahmet İrbeç medya kuruluşlarında yer alan asılsız haberler ile ilgili olarak da  Bu tür yayınların bilimsel gerçekler ile ilgisinin olmadığını belirterek, “ Masa başında yapılan ve gerçekleri yansıtmayan bu tür haberler çiftçimizin alın terine, emeğine karşı  yapılmış büyük bir haksızlıktır. Bu yayını yapan ve diğer tüm medya kuruluşlarına geçtiğimiz yıl yöremizdeki tüm seralar gezdirilmiş çekimler ve röportajlar yaptırılmış ve organik üretim yapıldığı  bu haber kuruluşları tarafından da tescillenerek televizyonların da ve gazetelerinde yayınlanmıştı. Buna rağmen bu yıl hangi akla hizmet ettikleri anlaşılmaz bir habercilik ile asılsız ve bilimsellikten uzak  haber üreterek, üreticimizin emeğine karşı haksız bir kampanya yürüterek, tüketici vatandaşlarımızın akıllarında  soru işaretleri oluşmasına sebep olmuşlardır. Bu sorumsuz habercilik anlayışı ile milli ekonomimize ağır bir darbe vurulmaya çalışılmaktadır. “ dedi.
 
Ahmet İrbeç açıklamalarının devamında şunları söyledi; “ Seralarımızda ürettiğimiz tamamen organik ve doğal domateste kaliteyi yakalayabilmek için, ürünü örtü altında korumak gerekiyor. Her türlü olumsuzluktan etkilenmemesi için mücadele ediyoruz. Haşereden koruyacaksın, rüzgardan koruyacaksın, soğuktan koruyacaksın bunun için örtü altı üretim şart. Bu tamamen teknik bir üretim. Bilimsel ve kontrol altında sürdürülen bir üretim tarzı bu. Gün geçtikçe de geliştiriliyor. Seralarda çok az oranda ağaca zarar vermemesi için zararlı ile mücadele ilacı kullanılıyor. Bitki korumadan bu üretim yapılamaz. Arıların seralarda yaşaması için, bitkilerden polen alması ve bitkide döllenmeyi sağlaması için hiçbir kimyasal kalıntının olmaması gerekiyor. Yoksa arılar ölürler. İnsanlar konu hakkında bilgi sahibi olmadan konuşuyorlar ve hata yapıyorlar. Seralardan numune alıp götürsünler laboratuarlarda analizini yaptırsınlar ondan sonra konuşsunlar. Bilim dışı yorumlar ile insanların ekmekleri ile oynamasınlar.Tarım bakanlığının izin belgesi olmayan hiçbir madde seralara giremez. İlçe tarım sürekli seraları kontrol ediyor. Şimdi bir medya kuruluşunda, bir kız çocuğu eline mikrofonu almış güya sansasyon haber yapıyor. Her sene bu dönemlerde kasıtlı olarak bu haberleri yapıyorlar. Şu anda ihracat var. Fiyat düşsün isteniyor. Seramızda üç ayrı cins domates üretiyoruz. İç ve dış piyasa için.Verti (kokteyl) , Bif  ve  Salkım olmak üzere  birinci sınıf üretim yapıyoruz. Bu tür asılsız yayınlara karşı yetkililerin yaptırımlar uygulamasını bekliyoruz”
 
Editör: TE Bilisim