Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, enflasyon rakamlarının sorumlusunun domates gibi gösterildiğini ve bu durumun çiftçiye zarar verdiğini belirterek, çiftçiye sahip çıkılması ve gereken değerin gösterilmesini beklediklerini söyledi.

Beklentilerden yüksek açıklanan enflasyon rakamlarının sorumlusunun Domates gibi gösterilmesine karşı çıkan Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası(KUTSO)başkanı Günay, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarının yüzde 12,98 olarak açıklanmasının ardından medyada yer alan “Zam şampiyonu domates” açıklamalarının zaten zor şartlarda üretim yapan çiftçiye zarar vermekten başka bir işe yaramayacağını belirten KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, yaptığı açıklamada “Her yıl kış aylarında enflasyon ve hayat pahalılığıyla ilgili olarak sebze fiyatlarının gündeme gelmesi artık çiftçimizi yaralayan bir konu haline gelmiştir.

Çiftçimiz için zaten hayat zor.

Mevsim şartlarının zorluğu, yaşanan afetler ve yüksek girdi maliyetleri kış aylarında örtü altı üretim yapan bölge çiftçimiz için yeteri kadar büyük bir sorun oluşturmaktadır. Buna rağmen düşüncesizce yapılan açıklamalar tüm zorluklara göğüs gererek üretip ihraç ederek ülke ekonomisine önemli katkıda bulunan çiftçimizin şevkini kırmaktadır.

Örtü altı üretim ekonominin can damarıdır.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası’nın hizmet alanında bulunan Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerimizde kış aylarında örtü altı üretim yapan çiftçimiz, tohumcusundan zirai ilaç firmalarına, komisyoncusundan tüccarına-ihracatçısına, plastik firmalarından hırdavat sanayine kadar birçok sektöre hayat kaynağı olmaktadır. Bölge çiftçimizin ürettiği ürünler yeri geldiğinde ülkenin %30’unun karnını doyurmaktadır. Ayrıca çiftçimiz oluşturduğu ekonomik hacim ile yüzbinlerce kişiye ekmek kapısı olmaktadır. Bölgeden yapılan ihracat ülkemiz ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır.

Çiftçi el üstünde tutulmalı, omuzlarda taşınmalıdır.

Çiftçimiz her yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı haberinde hedef tahtasına konulacak kadar değersiz değildir. Batı Antalya çiftçisi her yıl bölgeden on binlerce tırlık ihracat yapmaktadır. Zaman zaman gerek hükümet gerekse muhalif siyaset kanadından yapılan talihsiz açıklamalar çiftçimizi derinden üzmekte ve şevkini kırmaktadır. Zaten hayatı pamuk ipliğine bağlı yaşayan çiftçimiz iyice zor duruma düşmektedir. Dünyanın en güzel ürünlerinin üreterek ihraç eden çiftçimiz bu açıklamaları haketmiyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızdan çiftçimize-üreticimize sahip çıkmasını ve gereken değeri göstermesini bekliyoruz” dedi.
 
Editör: TE Bilisim