Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, "Enflasyonun sebze ve meyve üzerinden ayarlanmamasını istiyorum. Yoksa çiftçi can çekişiyor. Çiftçinin yanında yer almazsak ülkemizde yaş sebze ve meyve sektörü onarılamaz yaralar alır" dedi.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, sebze fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 50 düşük olduğunu belirterek, "Ben de üreticiyim. Sebzeyi üretmek için kaç lira maliyet çıktığını biliyorum. Bu fiyatlarla para kazanamıyoruz. Zarar eden üreticilerimiz tepki göstermekle haklıdır. Ancak sosyal medya üzerinden yapılan bazı paylaşımlar hakaret boyutuna varmaktadır. Tepki gösterirken hakaret edersek haklı durumdan haksız duruma düşeriz. Üreticilerimize sağ duyulu olmalarını, gaza gelmemelerini, ürünlerini bekletmeden, rutin bir şekilde hasat etmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

'ÇİFTÇİ CAN ÇEKİŞİYOR'

Komisyoncu ve tüccarlara da piyasa kurarken çiftçinin sebzelerini kaça mal ettiğini düşünerek piyasa kurmalarını öneren Kayhan, "Geçen yılki fiyatlar beklediğimiz fiyatlardı. Geçen yılki fiyatlar olursa para kazanabiliyoruz. Komisyoncu da tüccar da hükümetimiz de fiyatların geçen yılki oranlara çekilmesi için elinden geleni yapması gerekir. Kumluca Ziraat Odası başkanı olarak benim hükümetten bir isteğim var. Enflasyonun sebze ve meyve üzerinden ayarlanmamasını istiyorum. Yoksa çiftçi can çekişiyor. Çiftçinin yanında yer almazsak ülkemizde yaş sebze ve meyve sektörü onarılamaz yaralar alır" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim