KUTSO Yüksek  İstişare Kurulu Kaş’ta toplandı
     Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yüksel İstişare Kurulu, KUTSO'nun sorumluluk bölgelerinden biri olan Antalya'nın Kaş ilçesinde toplandı.
    Antalya’nın Kumluca İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası Yüksel İstişare Kurulu, KUTSO’nun sorumluluk bölgelerinden biri olan Antalya’nın Kaş İlçesi’nde toplandı. Kaş’taki Akçagerme Tesisleri’nde yapılan KUTSO Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’na, KUTSO Başkanı Murat  Hüdavendigar Günay, Ziraat Bankası eski yöneticilerinden Metin Selçuk, KUTSO Yönetim Kurulu üyeleri ve KUTSO Yüksek İstişare Kurulu üyesi işadamları  katıldı. Toplantıda Ziraat Bankası eski yöneticilerinden Metin Selçuk, KUTSO üyelerine  ülkeminin içinde bulunduğu ekonomik durum hakkında bir bilgilendirme yaptı.
   Toplantının açış konuşmasını yapan KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay yaptığı konuşmada” Ülkemiz sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Türkiye’nin son dönemde yaşadığı ekonomik dalgalanma Batı Antalya’nın en önemli geçim kaynaklarından biri olan tarımda girdi maliyetlerini en az ikiye katladı. Özellikle tarımda kullanılan gübrede maliyet artışı yüzde yüz.  Artık işler çiftçimiz için daha da güçleşti. Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Yaşanan sorunların çoğu  ülkemizin içinde  bulunduğumuz coğrafyadan kaynaklı. Ülkemiz daha önce yaşadığı sıkıntıları nasıl atlattıysa, bunu da atlatacaktır. Batı Antalya turizmi bu yıl büyük bir sınavdan geçti. Özellikle yerli turist sayısında patlama yaşandı. Tesis ve işletmelerimizin çoğu, yaşanan yoğunluk nedeniyle sıkıntıya düştü. Bu yaz yaşanan sorunlar başta olmak üzere, bu yıldan başlayarak bölgemiz turizmini tümüyle ele alıp, geleceğe yönelik bir yol haritası oluşturmak amacıyla 2 gün sürecek bir turizm çalıştayının hazırlıklarını ve planlaması yapıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Akdeniz Üniversitesi’nin desteğini de alarak 1-2 ay içinde kapsamlı bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Bugün burada işadamlarımızla bir araya gelerek sorunları masaya yatırmak istedik. Bu arada ülkemizde zor dönemlerde bankacılık sektöründe önemli görevler almış Metin Selçuk’tan bir değerlendirme ve görüşlerini almak istedik “dedi.
   Toplantıda bir konuşma yapan eski bankacı Metin Selçuk ise yaptığı konuşmada”Özellikle gecelik faizlerin yüzde 7000’lere vardığı bir dönemde bankacılık yaptığını belirten Selçuk şöyle dedi. Ben açıkçası ekonomide bir felaket görmüyorum. Ülkemizin bankacılık sektörü çok iyi bir durumda. Sanayide fabrikalar çalışıyor. Bunları söylemeden önce geçmişe bir bakmak gerekir. Gecelik faizlerin yüzde 7000’lere, normal faizlerin yüzde 150’lere ulaştığı dönemde işadamları fabrikalarını satıp parasını bankaya faize yatırdı. İşte o zaman büyük felaket yaşandı. Dolar’daki artış üretime yansıyor. Ama bunun çoğu fırsatçılar yüzünden yaşanıyor. Dolar eski hal,ne düşse bile fiyatların düşeceğine inanmıyorum. Artık ülke olarak şu anda lüks içerisinde yaşıyoruz. Otomobil sahibi olmayan aile, lüks cep telefonu olmayan öğrenci yok gibi.  Bu krizden daha çok lüksümüzden vazgeçmekten korkuyoruz.
  Ülkece kalkınıp, krizden çıkmak istiyorsak öncelikle kişisel olarak fedekarlık yapmamız gerekiyor. Gereksiz masraflarımızı kısarak, birikim yapmak ve daha çok çalışmak zorundayız”diye konuştu.
   Toplantının sonunda toplantıya katılan işadamları kendi sektörleri ile ilgili sorunları ve çözüm önerilerini anlattı. Toplantıda ortaya çıkan görüş ve öneriler bir rapor haline getirilerek yetkililere iletilecek.
 
 
Editör: TE Bilisim