KUTSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI GÜNAY, “ ARTIK KRİZ RESMİLEŞTİ. SLUMPFLASYON GERÇEKTEN İÇİNDEN ÇIKILMASI ZOR BİR DURUM. ALLAH HÜKÜMETİMİZİN YARDIMCISI OLSUN”

     Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası(KUTSO) Mart Ayı Meclis Toplantısında gündemi değerlendiren Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, Türkiye’nin içerisinde bulundu ekonomik durumu ve KUTSO’nun faaliyetlerini değerlendirdi.

Meclis Başkanı Fahri Özen Başkanlığında gerçekleşen toplantıda söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Murat H. Günay’ın konuşması şöyle; “ Bugün sizlere öncelikle ekonomiden bahsetmek istiyorum. Uzun zamandır ülkemiz acaba krize giriyor mu? Girmiyor mu? Diyorduk. Artık kriz resmileşti.

Türkiye 2018’in son çeyreğinde ortalama %22.4 enflasyon ve %3 küçülmeyle slumpflasyona girmiş bulunuyor. Slumpflasyon bir ülkede yüksek enflasyon ile birlikte ekonomik küçülme yaşanmasını anlatan bir kriz durumu.

Ekonomik krizlerin en zoru budur. Çünkü burada bir yandan enflasyonu düşürmeye uğraşırken bir yandan da ekonominin küçülmesini önce durdurmaya sonra da büyümeye döndürmeye yönelik bir ekonomi politikası uygulamak gerekmektedir. Makroekonomik hedeflerin ve politika araçlarının birbiriyle çelişkisi en fazla burada ortaya çıkar. Bir yandan enflasyonu düşürmek, bir yandan büyümeye geçmek, bir yandan bunlara eşlik etmesi büyük olasılık içinde olan işsizlik artışını engelleyip istihdamı artırabilmek birbiriyle çelişen hedeflerdir.Slumpflasyon gerçekten içinden çıkılması zor bir durum. Allah hükümetimizin yardımcısı olsun. Karamsar olmayıp çalışmaya-üretmeye devam edeceğiz.

Ülkemizin şuan içerisinde bulunduğu bu tablo içerisinde karamsarlığa düşürmeden, ekonomimizi toparlayıp, üretimi arttırmak için Batı Antalya iş dünyası olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz.

Bölgemiz, ülkemizin içerisinde olduğu ekonomik durumdan en az etkilenen yerlerden biri. Tarımsal üretim, ihracat ve turizmdeki artıştan dolayı ekonomik canlılığımızı sürdürüyoruz.Ülkemizde kapanan şirket sayısında artış yaşanırken, bölgemizde son bir ay içerisinde yeni kurulan şirketlerimizin sayısında ortalamanın üzerinde artış var.Genç ve Kadın Girişimciler kurullarımızı belirledik.
Bunların dışında Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası olarak Genç Girişimciler ve Kadın Girişimciler kurullarımız oluşturduk. Her iki kurulumuzdan da beklentimiz yüksek. Aktif olarak çalışıp bölgemize güzel katkılar yapacaklarını düşünüyorum.

Yeni bir OSB doğuyor.

Kaş-Kınık bölgesinde yapmayı planladığımız Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için başvurumuzu yaptık. Artık yasal süreç başladı. İnşallah bir an önce tamamlayıp bu OSB’yi bölgemize kazandıracağız.

Adrasan Gezi Teknelerimiz plakalarına kavuştu.

Odamızın büyük gayretleriyle gündeme taşıdığımız ve gerekli başvuruları yaptığımız Adrasan Gezi Teknelerine plaka verilmesi işi güzel bir şekilde neticelendi. Adrasan’da Büyük Şehir Belediye Başkanımız Menderes Türel tarafından düzenlene törenle tekne sahiplerine plakaları teslim edildi. Bundan sonraki süreçte Deniz Ticaret Odamızın da katkılarıyla iskele ve diğer ihtiyaçlarda çözülerek sezona güzel bir şekilde başlayacağız.

Domatexpo ses getirdi.

Ülkemizin gündeminde son dönemde hiç düşmeyen hal yasası ve tanzim satış tartışmaları içerisinde düzenlediğimiz Domatexpo Fuarı ses getiren güzel bir organizasyon oldu. Domatexpo kapsamında düzenlediğimiz, özellikle “Hal Yasa Tasarısının” görüşüldüğü çalıştayımız çok verimli geçti.

İcraatların ve projelerin konuşulduğu bir seçim olsun.

Son olarak yaklaşan yerel seçimlerin ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Kötü ve sert söylemlerden kaçınılan, icraatların ve projelerin konuşulup tartışıldığı bir seçim dönemi hepimize katkı sağlayacaktır.
Editör: TE Bilisim