Geçen hafta yüzde 9 civarı kayıp yaşayan borsa, dün gelen tepki alımlarının yanı sıra not kuruluşu Standard & Poor’s’un Türkiye’nin görünümünü negatiften durağana çevirmesiyle yükseldi.
BIST-100 endeksi günü yüzde 0.89 yükselişle 79.062 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 1.28 yükseldi. TEB Yatırım’dan yapılan değerlendirmede, kısa vadede aşırı satım yiyen BIST-100’de bugün tepki alımları gözlendiği belirtildi. Önceki gün  Galatasaray'ı 1 - 0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda önemli bir engeli aşan Beşiktaş’ın başarısı borsaya da olumlu yansıdı. Beşiktaş hisseleri yüzde 4.58 değer kazanırken şampiyonluk yolundaki rakibi Fenerbahçe’nin hisseleri ise yüzde 3.1 düştü. Bu arada Galatasaray’ın hisseleri de dün yüzde 8.92 değer kazandı.

Geçen hafta sert yükselen kur ve faizde haftanın ilk gününde de satıcılı ve dalgalı seyir devam etti. Dün güne 2.93’ün hemen altında başlayan dolar/TL gün içinde bir ara 2.9135’e kadar gerilese de daha sonra 2.9350 seviyesine geldi.

Bu arada uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Türkiye’de hükümetin Suriyelilere verdiği desteğin ve kişisel tüketimin gayrı safi yurt içi hasıla (GSYH) büyümesine yüzde 0.2 - 0.3 katkıda bulunabileceğini açıkladı. 
Kurum mültecilerin birikmiş paralarını ve burada kazandıkları maaşlarını Türkiye’de harcayarak tüketimi artırdıklarını belirtti.
 

 
 
Editör: TE Bilisim