Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Ziraat Bankası arasında, emeklilik hakkı doğmuş ama prim borcu bulunan Bağ-Kur'lu esnafa kredi verilmesini öngören protokol imzalandı.

Ziraat Bankası Antalya 1. Bölge Yöneticisi Fatih Şahan, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere'yi ziyaret ederek protokolün içeri hakkında bilgi verdi. Antalya'daki esnafın mali durumu hakkında bilgi de alan Fatih Şahin, kredi kullandırmaya 1 Mart 2018 tarihinde başlayacaklarını ve 31 Mayıs 2018 tarihinde sona ereceğini söyledi.

Bu krediden emeklilik hakkı doğmuş ama prim borcu bulunan Bağ-Kur'lu esnafın faydalanacağına değinen Şahin, "Faiz oranı yüzde 1,28 olarak uygulanacak. 48 aya kadar vade imkanı sağlanacak. Birikmiş prim borcunun ödenmesi durumunda emekli olabilecek esnafa yönelik bu protokol, askerlik ve doğum borçlanması yaptığı takdirde emekli olma hakkına sahip olacak esnafı da kapsıyor" diye konuştu.

'ESNAFIMIZ BEKLİYORDU'

Bu gelişmenin, borçlu olduğu için emekli olamayan Bağ-Kur'lu esnaf tarafından uzun zamandır beklendiğini kaydeden AESOB Başkanı Adlıhan Dere ise "Protokolle artık prim borcu olan esnaflarımız da emekli olabilecek ve kullandıkları krediler aylıklarından kesilecek. Bu gelişmenin, emeklilik hakkı doğan ancak prim borcu nedeniyle emekli olamayan esnaflarımızı rahatlatacağına inanıyorum. Düşük faiz ve uzun vadenin yanı sıra komisyon alınmayacak olması ve krediye başvuran esnaflarımızın geçmiş sorgulamasının yapılmayacak olması da oldukça önemli bir karar" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim