Posta, kargo, bankacılık ve elektronik ticaret alanlarında; Türkiye çapında
yaygınlaşmış hizmet ağı, 400’e yakın şubesi,  iki asıra yakın tecrübesi, çağdaş teknoloji ve güçlü kadroları ile ekonomik, hızlı, güvenli ve kaliteli hizmet sunan PTT son yıllarda hızlı bir yenilenme sürecine  ve yeni  yatırımlara imza atıyor. PTT’nin Kaş ve Kalkan hizmet birimleri de bu anlayış ile çalışmalarını sürdürüyor.
 
PTT’DEN TÜRKİYE’DE BİR İLK!
 
PTT Genel Müdürlüğü, kargo alanında Türkiye'de ilk olacak bir çalışma başlattı. Çalışma kapsamında, PTT şubeleri önüne kargo gönderilerinin hafta sonlarında da alınabilmesi için kasa yerleştirilmeye başlandı. Kargo kasası çeşitli kargo ebatlarının sığabileceği şekilde farklı boyutlar da yapıldı. Hafta sonuna doğru verilen kargoların teslimat adresini vatandaş herhangi bir PTT şubesi olarak gösterebilecek. Böylece kargo gönderileri PTT şubeleri önünde bulunan kasada sahibi tarafından alınmayı bekleyecek. Kargo sahibinin telefon ya da e-postasına bunun için bir karekod gönderilecek. Kargo sahibi de bu karekodu kasa önündeki sisteme okutacak. Daha sonra sistemdeki bölme açılarak, kargo sahibi kargosunu teslim alabilecek.
 
PTT’NİN STANDART HİZMETLERİ
 
PTT’nin müşterilerine sunduğu Standart  hizmetler ise  şöyle; Posta Hizmetleri; Tebligat, Telgraf, Kayıtlı Elektronik Posta, Diğer posta İşlemleri, Bankacılık Hizmetleri; Hesap İşlemleri, Vadeli mevduat toplama, MTV tahsilatı, Havale İşlemleri, Ptt Kart, Ptt Matik, Tahsilat İşlemleri, Ödeme İşlemleri, HGS, GSM, Doğalgaz, Su ,Vergi ve Ceza , SGK,Elektrik Başta olmak üzere tüm tahsilat işlemleri, PTT Cell,  İnternet Şubesi , E Ptt AVM,  Yurt içi yurt dışı posta hizmetleri, Yurt İçi , Yurt Dışı Kargo Hizmetleri, Zorunlu Trafik Sigortası, Kasko Sigortası, Konut Sigortası, Dask,Bireysel Emeklilik, Hayat Sigortası, Eşya Sigortası, Cüzdan Sigortası, Nazar Sigortası,  Kanser Sigortası, Huzur Sigortası imkanları ile diğer tüm ticari işlemlerde hizmet sunuluyor.
 
 
PTT’NİN KURUMSAL ETİK İLKELERİ VİZYON VE MİSYON TANIMLAMASI
 
PTT’nin Kurumsal Etik İlkeleri ve Şirket Politikalarına yönelik Vizyon ve Misyon tanımlaması ise şöyle; “ Hizmet alanlarında yetkin personel ile etkin hizmet sunmak. Posta, kargo, bankacılık ve elektronik ticaret alanlarında; Türkiye çapında yaygınlaşmış hizmet ağı, iki asra yakın tecrübesi, çağdaş teknoloji ve güçlü kadroları ile ekonomik, hızlı, güvenli ve kaliteli hizmet vermek. Hizmetlerin yerine getirilmesinde; katılımcılığı, saydamlığı, tarafsızlığı, dürüstlüğü, kamu yararını gözetmeyi, hesap verebilirliği, hizmette yerindeliği esas alır. Değişen şartlara uygun hizmet süreçleri doğrultusunda sosyal faydayı gözeten nesnel ve açık bir hizmet anlayışını benimser. “
 
PTT TÜRKİYE'NİN EN GÜZİDE KURULUŞLARINDANDIR

Sonuç olarak Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi iki asra yaklaşan geçmişi, köklü kurumsal geleneği olan Türkiye'nin en güzide kuruluşlarındandır.
 
Editör: TE Bilisim