Antalya’nın Kaş İlçesinde yeni yılın ilk Cuma pazarı kuruldu. Kaş’ta her hafta Cuma günü kurulan geleneksel Cuma Pazarı’nda esnaf sıkıntılardan, vatandaşlarda pazardaki ürünlerin pahalı olmasından dert yandı.

Kaş'ta iki gün boyunca etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle dışarıya çıkamayan vatandaşlar, Cuma günü'nün  güneşli havasını fırsat bilerek ihtiyaçları olan ürünleri satın almak için geldikleri pazarda pahalı ürün etiketleriyle karşılaştılar. Sebze ve meyve etiketlerinde yazılı olan fiyatların yüksek oluşu, alışverişlerde kısıtlamaya gidilmesine sebep oldu. Vatandaşlar aşırı pahalı buldukları ürün fiyatlarından şikayetçi olurlarken, satıcılar ise yüksek maliyetlerden yakındılar. Pazar esnafı halkın alım gücünün düştüğünü ifade ederek, “ kiloyla almayı geçtik, gram ile alışveriş yapan var “ dediler.

Görüşlerine başvurduğumuz pazar esnafları, yılın ilk cuma pazarında kalabalık müşteri olsa da, alışverişin çok düşük olduğunu ifade ettiler.
Vatandaşlar ise fiyatların pahalı olmasından dert yandılar. Pazarcılar Kaş’ta sabit Pazar yerinin olmamasının ve haftada bir gün pazar kurulmasının fiyatları arttıran bir unsur olduğunun altını çizdiler. 

Cuma pazarı’nda satılan ürünlerin etiket fiyatları şöyleydi; Kış ayının gözdesi Kestane kalitesine göre 12-15-18- 23 liradan satılırken, Portakal 1.5 liradan, Alanya açık  muzu  pazarda 6 liradan satıldı. Sarımsak 12 lira, Sırık fasulye 8 lira, yayla yeşil biberi 10 lira’dan, mantar 15 liradan satıldı. 
En ucuz satılan ürünler arasında ise yine her hafta olduğu gibi kilosu 2 lira olan fiyatları ile patates ,soğan ve elma yer aldılar.
 
Editör: TE Bilisim