BAŞKAN BÖCEK 11’NCİ ANTALYA KİTAP FUARI’NA DAVET ETTİ 
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 10’ncusu düzenlenen Antalya Kitap Fuarı 613 bin ziyaretçi sayısıyla rekor kırdı. Antalyalıların 10 gündür akın ettiği Kitap Fuarı ile hedeflerini gerçekleştirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, gelecek yıl düzenlenecek olan 11’nci Kitap Fuarı’na tüm kitapseverleri bugünden davet etti.
Antalya Büyükşehir Belediyesi 10’uncusunu düzenlediği Kitap Fuarı rekor bir katılımla kapılarını kapattı. Cam Piramit’te 11 Ekim’de kapılarını açan Antalya Kitap Fuarı’nı 613 bin kitapsever ziyaret etti. 150 yayın evi ve 205 yazarın katılımıyla gerçekleştirilen fuara 7’den 70’e her yaştan kitapsever yoğun ilgi gösterdi. Antalya Kitap Fuarı ‘Birlikte Okuyoruz’ sloganıyla kitap kültürünü Antalyalılara doyasıya yaşama fırsatı sundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de fuarı her gün ziyaret ederek kendi yazdığı kitabı ile okurlarını yalnız bırakmadı.
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Fuarın sonunda kısa bir kapanış konuşması yapan Başkan Böcek, Antalyalılara ‘Size veda etmiyoruz 11’nci Kitap Fuarına davet ediyoruz’ diye seslendi.  ‘Okumak lazım’ sloganıyla 22 bin ziyaretçi sayısıyla 10 yıl önce çadırlarda başlayan Kitap Fuarı’nın bugünlere gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Böcek, “Geçen yıl 9’ncusunu Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde Konyaaltı Belediyesi bünyesinde gerçekleştirmiştik. 286 bin okurumuz ziyaret etmişti. Bir hedef koymuştuk. Bu hedefi 613 bin 26 ziyaretçi sayımızla geçtik. Türkiye’de belediye eliyle yapılan kitap fuarları içinde, rekor bir katılımla fuarımızı tamamlıyoruz. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen yazar, yayınevleri, çalışma arkadaşlarıma ve Akdeniz Üniversitesi öğrencilerimize teşekkür ediyorum. 11’nci Kitap Fuarı’na Antalyalıları tüm kitap severleri bugünden davet ediyorum” dedi.
FESTİVAL VE CUMHURİYET COŞKUSUNA DAVET ETTİ
Başkan Böcek konuşmasında ayrıca Antalyalıları 26 Ekim Cumartesi günü başlayacak olan 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına davet etti. Böcek, Cumhuriyet Bayramı’nda Volkan Konak konseri düzenleyeceklerini belirtti. Başkan Böcek daha sonra kitapseverlerin yanı sıra fuarda emeği geçen çalışma arkadaşları ile de fotoğraf çektirdi.
SÖYLEŞİLER İMZALAR
Öte yandan Kitap Fuarı’nın 10’ncu günü de dolu dolu geçti. Kitap Fuarının son gününde Prof. Dr. Ali Demirsoy, Ergün Poyraz, Enver Aysever, ve Dr. Timur Davletov söyleşilerle okurlarıyla buluştu. Saygı Öztürk, Vural Savaş, Engin Alan, Mustafa Balbay, Bahattin Yücel, Barış Doster, İsmet Gülseçkin, Erol Altun, Binnur Şafak Nigiz, Aslı Arslan, Dilara Keskin, Emre Gül, Koray Yersüren, Kutay Görgülü, M. Rise, N.G. Kabal, T.Y. Mazer, Zeynep Şen, Işık Öğütçü, Ali Türkşen, Ahmet Küçükerçin, Fikret Eroğlu, Yılmaz Bozan, Saniye Acun, Serhan Akser, Elfin Tataroğlu gibi birbirinden kıymetli yazarlar okurlarıyla bir araya gerek kitaplarını imzaladı.
AYSEVER, NAZIM HİKMET’İ ANLATTI
Gazeteci Yazar Enver Aysever, ‘Tepeden Tırnağa İsyan Nâzım Hikmet’, konulu söyleşiyle Antalyalı okurlarıyla buluştu. Antalya Kitap Fuarı’nda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Enver Aysever, “Nasıl bir Rus Tolstoy ile gurur duyuyorsa, bir Alman Goethe için Almanın yıldızı derse ben de Nazım Hikmet bizim yıldızımızdır derim. Bir Nazım Hikmet biyografisi yazma gereği duydum. Roman lezzetinde yazmaya çalıştım. Nazım’ı eksik anlatanlara ya da bilerek çarpıtanlara karşı gerçek Nazım’ı anlatma telaşında oldum. Sosyal medyada Nazım Hikmet 3 satıra indirgendiği için yazdım. Nereye gitse memleketini yüreğinde taşımış, gittiği her yeri memleket yapmış bir vatan şairinin öyküsüdür” diye
ABDÜLHAMİT’TEN GÜNÜMÜZE
Ergin Poyraz da  ‘Abdülhamit’ten Günümüze’ söyleşiyle okurlarıyla buluştu. Günümüz Türkiye’si ve Abdülhamit dönemi hakkında bilgiler veren Poyraz söyleşi sonunda okurlarına kitabını imzalayarak fotoğraf çektirdi. Prof. Dr. Ali Demirsoy, ‘Evrim Gerçeği’ konulu söyleşi gerçekleştirirken, Dr. Timur Davletov da ‘Şamanizm ve Kadın’ başlıklı söyleşisinde okurlarına Şamanizm de kadın profilinin nerede yer aldığını anlattı.
HANRİ BENAZUS’DAN ‘NİÇİN ATATÜRK’ SÖYLEŞİSİ
ÇÜNKÜ ATATÜRK EFSANE LİDER…
10’uncu Antalya Kitap Fuarının sekizinci gün konuğu Atatürk’ün leblebilerini aşıran çocuk olarak tanınan yazar ve Atatürk fotoğrafları arşivcisi Hanri Benazus oldu. ‘Niçin Atatürk’ konulu söyleşi gerçekleştiren Hanri Benazus Atatürk’ün efsane  bir lider olduğunu belirterek,  “Milletini daha ileri bir toplum yapmak için çalışmış birçok önder var. Ama tam bir yokluk ve yoksulluk içinde ikisini birden başarmış bir tek kişi var oda Mustafa Kemal Atatürk” dedi. Başkan Muhittin Böcek de fuarda yine Antalyalılarla buluşarak kitabını imzaladı.
 
 
Antalyalıların yoğun ilgi gösterdiği Kitap Fuarı büyük bir coşkuyla devam ediyor. Cam Piramitte her gün binlerce kitapseveri ağırlayan 10’nuncu Antalya Kitap Fuarı birbirinden kıymetli yazarları okurlarıyla buluşturuyor. Okuyucular sevdikleri yazarların kitaplarını imzalatarak söyleşilerine katılıyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de fuarın açıldığı günden bu yana her gün Antalyalılarla Kitap Fuarında buluştu. Antalyalı kitapseverlerle bol bol sohbet edip fotoğraf çektiren Başkan Böcek kitabını imzaladı.
ATATÜK NEDEN BÜYÜKTÜR?
 Fuar kapsamında gerçekleştirilen söyleşilerin sekizinci gün konuğu ‘Niçin Atatürk’ konulu söyleşiyle Atatürk’ün leblebilerini aşıran çocuk olarak bilinen Hanri Benazus oldu.
Söyleşi konusu ‘Niçin Atatürk’ sorusuna çünkü, ‘Bir efsane lider’ cevabını vererek  başlayan Hanri Benazus, Atatürk’ün neden bu kadar büyük bir lider olduğunu açıklayarak başladı. Benazus, “Yeryüzünde destan yazan, destanı yazılması gereken, yıllar öncesinden çağı aşan çok az insan vardır. İşte o insanlardan biri Mustafa Kemal Atatürk’tür. Ama görüyoruz ki Türkiye, tam da şimdi Atatürk’ün bıraktıklarını geleceğe taşıyabilmesi için O’nu en iyi anlama, yorumlama ve yüreklice cevap sürecine girmesi gerekir. Peki, Atatürk neden büyüktür? Neden hiç eksilmeyen minnet ve saygı ile anıyoruz? Bunun yanıtını bilmeyen bazı yabancılar değil, bizim birçok insanımızda bilmiyor. Dünyada ülkesini savaşta zafere kavuşturan birçok komutan var. Milletini daha ileri bir toplum yapmak için çalışmış birçok önder var. Ama tam bir yokluk ve yoksulluk içinde ikisini birden başarmış bir tek kişi var oda Mustafa Kemal Atatürk” dedi.
HER TÜRLÜ NİTELİĞİN TOPLANDIĞI ENDER İNSAN ATATÜRK
Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin ne kadar büyük bir nimet olduğunu ifade eden Hanri Benazus, “Sıfır imkanla işgal edilen vatanını kurtarmış. Emperyalizm ve yardakçılarını yenmiş. Ülkesini tam bağımsız yapmış. Bununla kalmamış; Milletini çağdaşlaştırmak, kadın ve erkek eşitliğini sağlamak, halkını uyandırmak, kalkındırmak için devrimler gerçekleştirmiştir. Bir Doğu ülkesinde demokrasinin kapısını açmış, böyle bir önder, bilge, millet Atası, hiçbir ülkenin tarihinde yer almıyor. Tarihin akışı içerisinde çağımıza ulaşmış büyük insan da az değildir. Bunların her biri bir zirvedir. Kimi plancılığı ile usta, kimi kanunları ile büyük, kimi kumandanlıkta üstün, kimisi teşkilatçılıkta yüce, kimisi cesarette, kimisi devlet idaresinde zirvedir. Bu “Kimi”leri çoğaltabiliriz. Hiç şüphesiz, her biri ayrı ayrı zirvelerdir. Bunları birli, ikili, hatta üçlü olarak da birleşebilirler. Ancak hepsinin kucaklaşarak birleştiği ve bütünleştiği zirve tüm bunları kapsayan İlericiliği ile Mustafa Kemal Atatürk’tür. Mustafa Kemal Atatürk, her türlü nitelikleri kişiliğinde toplayabilmiş çok ender insanlardan biridir. Söyleşi sonunda Hanri Benazus kitabını imzaladı. Katkılarından dolayı Benazus’a çiçek takdim edildi.
KİTAP FUARINDA ‘DEVLET GÜVENLİĞİ’ VE ‘ACİL DEMOKRASİ’ KONUŞULDU
BAŞKAN BÖCEK, “TEŞEKKÜRLER ANTALYA’M”
Antalya Kitap Fuarı dokuzuncu gününde Hanefi Avcı, Mustafa Balbay, Engin Alan, Kerem Kılıçdaroğlu, Yunus Emre ve İbrahim Kabaoğlu gibi önemli isimleri söyleşi ve imza etkinliklerinde Antalyalılarla buluşturdu.  ‘Acil Demokrasi’, ‘Devlet Güvenliği’ ve ‘Seçim Sonrası Değişen Dengeler’ konulu söyleşiler ilgiyle takip edildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de fuarda yazarları ve kitapseverleri yalnız bırakmazken fuara gösterilen ilgiye “Teşekkür Antalya’m” diye seslendi.
Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde “Birlikte Okuyoruz” sloganıyla bu yıl 10’uncusu düzenlenen Antalya Kitap Fuarı, dokuzuncu günün de binlerce okuru, yazar ve kitaplarla buluşturdu. İnsan selinin yaşandığı fuar kapsamında gerçekleştirilen söyleşilerde Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ‘Devlet Güvenliği’, İbrahim Kabaoğlu, Kerem Kılıçdaroğlu ve Yunus Emre ‘Acil Demokrasi’ ve Ali Türkşen ‘Seçim Sonrası Değişen Dengeler’ konulu söyleşilerle Antalyalılarla buluştu.
KALKINMAK ÖZGÜRLÜKLERLE OLUR
Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı da 10. Antalya Kitap Fuarı’nda söyleşi ve imza etkinliğinde okurlarıyla bir araya geldi. “Devlet Güvenliği” konulu söyleşide konuşan Hanefi Avcı, bir ülkenin kalkınmasında ilerlemesinde ve o ülkede yaşayan insanların mutlu ve üretken olmasında özgürlüklerin önemli olduğuna dikkat çekti. Avcı, kişisel özgürlüklerin olduğu ülkelerde her şeyin ileri gittiğini belirterek, “Avrupa ülkelerine baktığımız zaman insanları daha refah ve mutlu. Özellikle basın özgürlüğü, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve örgütlenme özgürlüğü bunların başlıca nedenleri arasında. Kalkınmış ülkelerde hukuk özgürlüğü vardır. Ülkede insanlar haklarını arayabiliyorsa, mahkemeler bağımsızsa o ülkede hukukun üstünlüğünden bahsedilir. İnsanlar en sağından en soluna kadar fikirlerini özgürce dile getirebilmeli, parti veya sendika kurabilmelidir. Suudi Arabistan ve Katar gibi ülkeler yer altı zengini ülkeler ama demokrasi yok, İsveç Finlandiya gibi ülkeler de yer altı zenginlikleri yok ama üreten kalkınan ülkeler” diye konuştu.
DARBE VE TERÖR ÜLKEMİZİ ETKİLEDİ
Türkiye’nin darbeler, terör ve anarşi olaylarından dolayı çok zaman ve insan kaybettiğini dile getiren Avcı, “Eğer ülkemiz, 12 Eylül ve Güney Doğu sorunları gibi olayları yumuşak atlatabilseydi bugün Fransa ve Hollanda gibi gelişmiş ülkelerin önünde olurdu. Türkiye çok farklı noktalarda olabilirdi. Enerjimizin büyük bir kısmı güvenliğe ve bu tür olaylara harcandı” diye konuştu.
SİYASAL AYRIŞMA POLİTİKALARI ACİLEN DEĞİŞTİRİLMELİ
Hanefi Avcı’nın ardından Yunus Emre, Kerem Kılıçdaroğlu ve İbrahim Kabaoğlu’nun ortaklaşa gerçekleştirdiği ‘Acil Demokrasi’ konulu söyleşi gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gören söyleşiye Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de katıldı. Türkiye’de yaşanan siyasal durum ve ayrışma politikalarının acilen terk edilmesi gerekliliğine dikkat çekilen söyleşide, farklı görüşlerinde bir araya getirilmesi ve acilen demokratik ortamın sağlanması konusuna değinildi.
FUAR İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ
Konuşmasına Kitap Fuarını düzenleyenlere teşekkür ederek başlayan Kerem Kılıçdaroğlu Türkiye’de çok fazla seçim konuşulduğunu ve bu durumun da sıkıntıya yol açtığına vurgu yaptı. Seçimlerin ön plana çıkmasıyla birlikte adayların konuşulmaya başlandığını anlatan Kılıçdaroğlu, Demokrasi dendiği zaman Sivil Toplum Kuruluşlarının daha etkin bir rol oynaması gerekli. Seçim deyince benim aklıma ‘klientalizm’ yani kayırmacılık geliyor. Kayırmacılık konusunda bir tanım yapmak gerekirse, siyasi partilerin veya politikacıların seçmenlere oyu karşılığı çoğu zaman ayni yardımlar yaparak kendilerine ihtiyaç olanlara ulaşmakta olduğunu söyleyebiliriz. Maalesef gelişmekte olan demokrasilerde bu durum oldukça yaygın” diye konuştu. Söyleşinin diğer konuşmacıları Yunus Emre ve İbrahim Kabaoğlu da, Parlamenter rejimin 2014’den başlayarak 2015, 2016 ve 2017 olmak üzere Anayasal sistemden uzaklaştırıldığına değindi.
ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLACAK
Seçim sonrası değişen dengeler konusunda söyleşi yapan Ali Türkşen de, özellikle kazanılan Büyükşehir Belediyelerinde çok güzel şeylerin olacağına inandığın belirterek, “Günümüzdeki düzenin daha iyi bir konuma geleceğine inanıyorum. Önümüzdeki genel seçimlerde kötü gidişata son verilecek” diye konuştu. Söyleşi sonunda Avcı, Kılıçdaroğlu, Emre, Kabaloğlu ve Türkşen’e çiçek takdim edildi.
GENÇ YAZARLARDA OKURLARIYLA BULUŞTU
Öte yandan fuarda Yazar Sinan Akyüz ve Işık Öğütçü’de Antalyalı kitapseverlerle buluştu. Fuara katılan 24 yaşındaki Antalyalı genç Yazar Miraç Çağrı Aktaş da okurlarına kitabını imzalayarak bol bol fotoğraf çektirdi.
TEK TEK ZİYARET ETTİ
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de fuarda hem yazarları hem de Antalyalıları yalnız bırakmadı. Hemşerileriyle buluşup sohbet eden Başkan Böcek, tüm stantları ziyaret ederek, yazarlarla selamlaştı. Fuara katılan yazarlar fuarın önemine değinerek Başkan Böcek’e teşekkür etti. Başkan Böcek de Antalyalılara kitap fuarına gösterdikleri yakın ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirerek “Teşekkürler Antalya’m” diye konuştu.
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim