Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında 'Türkiye Geçilmez' başlıklı sergi düzenlendi. Sergide konuşan Vali Ersin Yazıcı, "Ben 15 Temmuz'da çok duygulanıyorum. Çok zorlu bir gece yaşamıştım. İnşallah Allah bir daha yaşatmasın" dedi.
AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında 'Türkiye Geçilmez' başlıklı düzenlenen fotoğraf ve resim sergisine, Vali Ersin Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Sahil Güvenlik Komutanı Dz.Kd.Alb. Gökhan Göktaş, AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, rektör yardımcıları ve protokol üyeleri katıldı. Protokolün kestiği kırmızı kurdelenin ardından sergi gezildi.
'ÇOK ZORLU BİR GECE YAŞAMIŞTIM'
Sergi açılışında konuşan Vali Ersin Yazıcı, demokrasimize, cumhuriyetimize kendini bilmez hainlerin 5 yıl önce darbe girişiminde bulunduğunu anlattı. Yazıcı, "Ama gördük ve gösterdik ki büyük Türk Milleti, bu kendini bilmezleri, aklı başında olmayan hainlerin teşebbüsünü canlı bıraktırmadı. Büyük Türk milleti Cumhurbaşkanı'mızın önderliğinde ülkesine milletine, cumhuriyetine sahip çıkarak canını ortaya koyarak gösterdi. Bu büyük millet bu büyük devlet inşallah o şanlı yolculuğunda yoluna devam edecek. Ben 15 Temmuz'da çok duygulanıyorum. Çok zorlu bir gece yaşamıştım. İnşallah Allah bir daha yaşatmasın. Ülkemize de böyle engeller yaşatmasın" dedi.
REKTÖR ÖZKAN: UNUTTURMAYACAĞIZ
AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ise 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün, milli iradenin hiçbir baskıya boyun eğmeyeceğinin ilan edildiği kutlu zafer günü olduğunu belirtti. 15 Temmuz darbe girişiminin 5'inci yıl dönümünde bağımsızlıktan ödün vermeyen milletin destansı mücadelesinin ve zaferinin yanında şehitlerin hüznünü de yürekten hissettiklerini aktaran Prof. Dr. Özkan, "Bugün bilim insanları olarak bizlere düşen en büyük görev vatanı müdafaada canlarını feda etmiş şehitlerimize vefa borcumuzu ödemek için bilimin ışığında yorulmak bilmeden çalışarak, araştırarak, üreterek ülkemizi aydınlık yarınlara taşımaktır. Akdeniz Üniversitesi olarak düşünen, sorgulayan, bilinçli, vatanını seven nesiller yetiştirmek ve toplumsal hafızayı daima diri tutarak bu bilincin nesilden nesile aktarılmasıdır. Bu bilinçle 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşadıklarımızı asla unutmayacak ve unutturmayacağız" diye konuştu.
54 SANATÇININ ESERİ YER ALDI
Sergi küratörü Doç. Dr. Semih Büyükkol, 15 Temmuz akşamı, devletin varlığına, milletin bütünlüğüne kastedilmek üzere yapılan darbe teşebbüsünün üzerinden 5 yıl geçtiğini hatırlattı. 15 Temmuz gecesi yaşananları unutmamak ve unutturmamak amaçlı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Uluslararası Jürili Karma Sergisi yapıldığını belirten Doç. Dr. Semih Büyükkol, bu yıl ülkemizin dışında Macaristan, Bosna Hersek, Türkmenistan, Makedonya, Güney Kore ve İran olmak üzere 54 sanatçının eserleriyle katıldığını aktardı.
Editör: TE Bilisim