6 ŞUBAT DEPREMLERİ SONRASI YAPILAN ÇALIŞMALARLA İLGİLİ KONUŞMA
AK Parti Antalya Milletvekili ve Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Başkanı Atay Uslu TBMM Genel Kurulunda 6 Şubat depremleri sonrası yapılan çalışmalarla ilgili konuşma yaptı.
Türkiye’nin tüm kapasitesi ile çadır üretimi yaptığını ve neredeyse Dünyanın tüm çadır stokunun Ülkemize nakledildiğini ve bugün  600 bin çadırın sahada olduğunu söyledi.
Milletvekili Atay Uslu, TBMM Genel Kurulunda yaptığını konuşmanın devamında şunları ifade etti:
“Tüm kapasite ile konteyner üretimi de, sevki de devam ediyor ve 40 bin’den fazla konteyner sahaya ulaştı.  Çok kısa süre içinde 100’binden fazla konteyner bölgeye ulaşmış olacak.
Geçici ticaret merkezleri, geçici kentlerde sosyal tesisler kuruldu ve aynı zamanda kalıcı barınma çalışmaları başladı. Bir yılda teslimi yapılacak yüz binlerce konut için çalışma başladı, temeller atıldı.  Evet aynı anda, beraberce yüzlerce farklı alanda çalışmalar yürütülüyor.
Geçici kentlerde 2,5 milyon’dan fazla depremzede kardeşimiz barındırılıyor,  her gün 3,7 milyon kişiye sıcak yemek veriliyor. 
Tüm bu çakışmalar koordinasyon, kurumsal kapasite ve yönetim gerektirir.  Bu sürecin içinde görev alan her bir ferdimize teşekkür ediyoruz.
Depremim ilk gününden bugüne haftanın bir kaç gününü bölgede geçiren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunarız. Bölgeden hiç ayrılmayan Bakanlarımıza Belediye Başkanlarımıza, Milletvekillerimize, Mülki İdaremize, çalışanlarımıza, görevlilerimize, gönüllülerimize, Sivil toplum temsilcilerimize teşekkür ediyoruz.
 Geçici barınma nerede olacak, kalıcı barınma nerede olacak aynı anda çalışılırken AFAD’a, TOKİ’ye ve sahada tüm kapasiteleriyle hizmet veren kurumlarımıza karşı oluşturulmaya çalışılan olumsuz algı çalışmalarını, sığ ve insafsız bakışı kabul etmiyoruz.
Yaralıların tedavileri, sağlık hizmetleri, tahliye çalışması, enkaz kaldırma ve yıkım çakışmaları,  geçici barınma hizmetleri,  beslenme çalışmaları, alt yapı onarımları,  sosyal marketler,  geçici şehirlerde sosyal merkezler, hayvan çadırları,  çiftçilerimize yem destekleri, şehirlerin yeniden planlamaları, kalıcı konut inşaatları ve daha binlerce kalem alanda çalışma yapılıyor.
Şimdi bölge yeniden ayağa kalkıyor. Nasıl geçmiş felaketlerde şehirleri ayağa kaldırdıysak, şimdi tüm gücümüzle Devlet ve Millet el ele bölgede yeniden inşa ve ihya çalışması yapıyoruz.
Daha önce yaptık.  Hatta deprem sonrası Van yeniden ayağa kalkarken bölgede görevli olarak çalıştım.  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde nasıl bir yılda şehirlerin, köylerin ayağa kaldırıldığını hem gördüm hem yaşadım hem de o muazzam çalışmanın içinde görev aldım.
Maalesef bazen dezenformasyon ile bazen basitleştirme ile bazen de yalanlarla ve yanlışlarla istismar polemiği geliştirmek isteyenleri görüyoruz.
Görevlilerimiz istismar veya dezenformasyonlara cevap vermekten çok çalışmak istiyorlar, evet biz çalışmak istiyoruz.  Şehirlerimizi kültürel ve tarihi yapısıyla kalıcı konutları, sosyal alanları ile yeniden ayağa kaldırıyoruz. Çalışıyoruz, gayret gösteriyoruz, bu işin içinden başarıyla çıkacağız.
Umudu yeşertenlere teşekkür, söndürmek isteyenlere de sitem ediyoruz.
Elbette çok daha fazla çalışma yapacağız.  Görecekler ki; Maddi olan her şeyi daha fazlası ile inşa ve ihya edeceğiz.
Kurumlarımızı, görevlilerimizi, devletimizi zorlayanları, yıpratma çabası içinde olanları görüyoruz. Unutmayalım devlet hepimizin, kurumlar hepimizin…
İnancımız, imkânımız, imanımız, kardeşliğimiz, birlikteliğimiz ile güçlü bir şekilde bu süreçten çıkacağız.
Devlet Millet olarak, hep birlikte yaraları saracağız” dedi.
 
Editör: TE Bilisim