Antalya’nın Kumluca ilçesinde yaşamını sürdüren ve yaz aylarını Kaş’a bağlı Gömbe Yaylası’na geçiren çiftçi Şaban Dede, yedi yıldır 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Batı Antalya’nın en yüksek ikinci yüksek tepesi olan 3024 metre yüksekliğindeki Akdağ’ın zirvesinde Uyluk Tepe’de kutluyor.
   Şaban Dede, üçü çocuk 12 kişi ile arazi motosikletleri ile Akdağ’ın zirvesine tırmandı. Bir saat süren yolculuk sonrası Akdağ’ın 3024 metre yüksekliğindeki zirvesine Uyluk Tepe’ye ulaştı. Grupla birlikte her yıl olduğu gibi, Kaş’a bağlı Gömbe Yaylası ile Muğla’nın Seydikemer ilçesi arasındaki zirvede dalgalanan Türk bayrağını değiştirdi. Çiftçi ve çoban olan grupla birlikte, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için saygı duruşunda bulundular. İstiklal Marşı’nı hep birlikte söylediler. Çiftçi Şaban Dede, motosikleti ile zirvedeki bayrağı selamladı. Türkiye Çiftçi Birliği pankartını açtılar. Ardından sıra ile Türk bayrağı açtılar.
    Çiftçi Şaban Dede zirvede yaptığı konuşmada”30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamak için Batı Antalya’nın en yüksek ikinci tepesi, Akdağ’ın zirvesinde Uyluk Tepe’deyiz.7 yıldır burada, bu bayrağı yeniliyoruz. Ömrümüz yettikçe yenilemeye, burada bayramı kutlamaya devam edeceğiz. Bizden sonra da bu çocuklar bu bayrağı dalgalandırmaya devam edeceğiz.30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun. Köylü milletin efendisidir” dedi.
  
 
Editör: TE Bilisim