Antalya'nın Elmalı ilçesinde düzenlenen Abdal Musa Anma etkinlikleri 24 Haziran'da başlayacak.
Antalya'nın Elmalı ilçesinde bağlı Tekke mahallesinde 24- 26 Haziran'da 17'nci Uluslararası 38'inci Ulusal Abdal Musa Anma etkinlikleri yapılacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı Belediyesi ve Tekke Köyü Abdal Musa Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği'nce düzenlenecek etkinlikler cuma günü saat 13.00'da Abdal Musa Türbesi Bahçesi'ndeki Aşıklar Yarışması ile bağlayacak. Aynı gün saat 18.30'da Tekke Köyü Amfitiyatrosu'ndaki etkinlikte Karacaahmet Semah Ekibi'nin gösterisi yapılacak. Etkinliklerde Büyükköy, Kağıthane Cem Evi ve Fahrettin Aksünger semah ekipleri gösteri yapacak. Sanatçılar Fatih Demirhan, Onur Akın, Merdan Güzelgün, Naciye Çokbilir ve Cevahir Çokbilir konser verecek.
25 Haziran Cumartesi günü etkinlikler kapsamında Serkan Asker'in hazırladığı 'Görkemli Hatıralar' programı Tekke mahallesinde düzenlenecek. Türbe içinde Aşıklar Yarışması yapılacak. Aynı gün saat 17.00'da Gülseren Kılıç ve Birsen Temur Saraç'ın konuşmacı olarak katılacağı moderatörlüğünü Ali Aksüt'ün yapacağı 'Abdal Musa' konferansı düzenlenecek.
Etkinliklerde Turnalar, Garip Dede semah ekipleri gösteri yapacak. Sanatçılar İlke Türkdoğan, İhsan Güvercin, Simge Bozkurt, Tolga Sağ, Cengiz Özkan, Muharrem Temiz, Aşıklar Yarışması birincisi, Ali Sağlam, Ali Ekber Gül ve Gülsüm Gül konser verecek.
Dünyanın ve Türkiye'nin birçok yerinden siyasetçi, bilim insanı, sanatçı ve konukların katılacağı 17. Uluslararası 38. Ulusal Abdal Musa Anma etkinlikleri, 26 Haziran Pazar günü Tekke mahallesindeki Abdal Musa Türbesi'ni ziyaretle sona erecek.
Etkinliklerle ilgili bilgi veren Tekke Köyü Abdal Musa Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Özel, "Pandemi sonrası 2 yıl aranın ardından canlar, Abdal Musa Anma Etkinlikleri'nde bir araya gelecek. Anadolu'nun ünlü erenlerinden ve ermişlerinden aynı zamanda ünlü bir ozan ve düşünür olan Abdal Musa'yı bir kez daha anlatıp, anlamaya çalışacağız. Geçen yıllara göre farklı bir etkinlik olacak. Tüm canları Elmalı'nın Tekke Mahallesi'nde yaşanacak kültür şölenine bekliyoruz" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim