Sağlık Bakanlığı tarafından ilk Covid-19 vakasının açıklandığı 11 Mart’tan bu yana Antalya’da 112 Acil Çağrı Merkezi Sağlık Masası’na 68 bin 909 çağrı geldi. Bu çağrılardan 20 bin 319’u için ambulans görevlendirilirken, ambulans görevlendirilmeyen 48 bin 590 çağrının büyük çoğunluğunun ise Vefa Destek Hattı’na gelen çağrılar olduğu bildirildi. Bu çağrıların bir kısmına danışmanlık hizmeti verildiği, bir kısmının ise taleplerine göre evde sağlık hizmeti gibi diğer hizmetlere ulaşmaları için yönlendirildiği bildirildi.
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de coronavirüsle mücadelesini aralıksız devam ederken, Antalya’da da alınan tüm önlemler ve kurumlar arası işbirliğiyle mücadele sürdürülüyor. Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, bu süreçte acil sağlık hizmetlerinin diğer hizmetler gibi üstün bir çaba ile ihtiyaç duyan herkesin ayağına götürüldüğünü belirtti. Dr. Ünal Hülür, Sağlık Bakanlığı'nca ilk Covid-19 vakasının açıklandığı 11 Mart’tan bu yana 112 Acil Çağrı Merkezi Sağlık Masası’na 68 bin 909 çağrı geldiğini ifade ederken, bu çağrılardan 20 bin 319’u için ambulans görevlendirildiğini kaydetti. Ambulans görevlendirilmeyen 48 bin 590 çağrının büyük çoğunluğunun da Vefa Destek Hattı’na gelen çağrılar olduğunu kaydeden Dr. Hülür, bu çağrıların bir kısmına danışmanlık hizmeti verildiği, bir kısmının ise taleplerine göre evde sağlık hizmeti gibi diğer hizmetlere ulaşmaları için yönlendirildiğini ifade etti.
100 AMBULANS ve 953 PERSONEL
Antalya’da toplam 100 ambulans ve bu ambulanslarda görevli 953 personelin mevcut olduğunu söyleyen Dr. Ünal Hülür, “Acil sağlık hizmetleri istasyonlarımızda görevli bu personellerimiz vakaya en kısa sürede ulaşmak üzere her daim görevlerinin başında. Ambulanslarımız tam donanımlı ve personellerimiz eğitimli" dedi.
HER VAKADAN SONRA DEZENFEKTE
Covid-19 şüpheli kişi ve tanı almış bazı vakaların da ambulanslarla evlerinden alınıp hastaneye götürüldüğünü sözlerine ekleyen Dr. Ünal Hülür, şunları kaydetti:“Bu hastaları hastaneden de evlerine naklettik. Bu süreçte her personelimiz kişisel koruyucu ekipmanlarını kullandılar ve her vakadan sonra ambulanslar dezenfekte edildi. Sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlayacak her türlü önlemi aldık ve koruyucu ekipmanı kendilerine sağladık. Onlar da hem kendileri hem de halk sağlığını korumak adına tüm tedbirlere uyumlu çalıştılar."
TÜM EKİPLER BÜYÜK ÖZVERİYLE ÇALIŞIYOR
Acil Sağlık hizmetlerinin 7/24 kesintisiz sunulan bir hizmet olduğunu vurgulayan Dr. Ünal Hülür, “Tüm ekipler, sadece Covid değil bu süreçte tüm vakalara zamanında ulaşma ve müdahale etme konusunda büyük bir özveri ile çalışıyor. Kentsel ve kırsal vakaya ulaşma oranımız oldukça iyi. Saniyelerin bile hayati önem taşıdığı acil durumların değerlendirilmesi ve sonuçlandırılmasında Antalya Valiliğimiz koordinasyonunda, tüm kurumların işbirliği ile çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz" diye konuştu.
Bu süreçte halkın duyarlı davranışları ve desteğinin de büyük önem arz ettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, 112’nin gereksiz yere meşgul edilmemesinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı kolaylaştırdığına dikkat çekti.
 
Editör: TE Bilisim