Finike Portakal Festivali başladı. Festival açılışına Ak Parti Antalya Milletvekilleri Atay Uslu ve İbrahim Aydın, İl Başkanı İbrahim Ethem Taş , ilçe belediye başkanları ve çok sayıda misafir katıldı. Açılışta portakaldan yapılmış figürler sergilendi.
Antalya Milletvekili Atay Uslu festivalde yaptığı konuşmada Portakal Festivalinin Finike'ye çok yakıştığını Finike denince portakal, portakal denince Finike'nin akla geldiğini söyledi.
FİNİKE'DE SON KOLA DOLABI KALKTIĞI GÜN FİNİKE PORTAKALI GERÇEK DEĞERİNE ULAŞACAKTIR
Atay Uslu konuşmasının devamında: "Finike Portakalı dünyanın en kaliteli portakaldır. Bunu Kaliforniya Üniversitesi tescil etti. 1930'larda Finike'de pirinç yerine portakal üretimine başlanmış ve bugün dünyanın en güzel portakalı bu ovada yetişiyor. Doğal şeker ve doğal asit dengesi ile mükemmel bir portakal. Coğrafi işaret almış Finike Portakalı için çalışmaya devam ediyoruz. Gerçek değerini bulması için gayret ediyoruz." dedi.
Atay Uslu portakal ve nar gibi meyvelerin gerçek değerine ulaşması için kampanyalara destek verdiğini ifade ederek, " Kolalı, asitli içeceklere Hayır, Portakal ve Nar suyuna Evet . Finike'de en son kola dolabı kalktığı gün Finike Portakalı gerçek değerine ulaşacaktır. Hepimiz bu konuda hassas olalım. Önce Antalya'dan ve kendimizden başlayarak ürünlerimize sahip çıkalım." dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim