Antalya’nın Kumluca İlçesi Mavikent Mahallesinde meydana gelen orman yangını tamamen söndürüldü. Yangın bölgesinde söndürme çalışmalarını yerinde inceleyen Ak Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz-PA Komisyonu Başkanı Atay Uslu incelemeler sonucu açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: 
 
YANGIN TAMAMEN SÖNDÜRÜLDÜ
 
Kumluca Mavikent'te orman yangını meydana geldi. Yaklaşık 70 hektar bir orman yandı, Bir iki evde ve bazı seralarda zararlar oluştu. Hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."
 
Atay Uslu, Bakanlığın, Antalya Büyükşehir Belediyesinin, Kumluca ve komşu ilçe Belediyelerinin, Orman Teşkilatının tüm imkanlarını seferber ettiğini, Tarım ve Orman Bakanı  Bekir Pakdemirli'nin Kumluca yangın bölgesine bizzat gelerek Çalışmaları koordine ettiğini ifade ederek, "Yangına 9 helikopter, 5 Amfibi Uçak, 90 Arazöz, 30 iş makinesi ve 400 yangın işçimizle çok hızlı bir şekilde müdahale edildi ve yangın 24 saat geçmeden tamamıyla söndürüldü. Bakanımız Sayın Pakdemirli ve Antalya Orman Bölge Müdürümüz Vedat Dikici'nin şahsında Orman Teşkilatımıza ve çalışanlarına, Valimiz Münir Karaloğlu'na, Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel'e, Kumluca Belediye Başkanımız Yusuf Göven'e teşekkür ederiz. Yaralı ve can kaybının olmaması en büyük tesellimiz." dedi.
 
AĞAÇLANDIRILACAK, TAKİPÇİSİYİZ.
 
Antalya Milletvekili Atay Uslu yangından etkilenen yerler ranta açılacak söylentilerine de sert tepki göstererek, şunları ifade etti: " Kimse şüphe etmesin, burası  çok kısa sürede eski haline getirilecek, yeşillendirilecektir. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli yanan bölgenin ağaçlandırılması talimatını hemen vermişlerlerdir. 
Geçmiş yıllarda Adrasan yangını sonrası bölgede otel yapılacak ranta açılacak diyenler çıktı. Şimdi gidip Adrasan'da büyüyen fidanları görsünler.  Bu gün aynı zırvaları tekrarlayanlar, Ak Partiyi anlamak istemeyenler, bizim yeşili, ağacı sevdiğimizi bilmek istemeyenler. 17 yılda  yaklaşık 4 milyar  fidan diken Ak Parti hükümetlerimizdir. Biz yalnızca insanların değil doğanın, çevrenin, ağaçların, kelebeklerin, balıkların, kuşların da Vekilleriyiz, temsilcileriyiz. 
Geçmişteki Adrasan yangını sonrası bölge nasıl yeniden ağaçlandırıldı ve  yeşerdiyse; Mavikent'te de yanan alan tekrar ağaçlandırılacaktır. Bu konunun takipçisiyiz." 
 
ORMAN YANGINLARINA KARŞI DAHA DİKKATLİ OLMALIYIZ
 
Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu orman yangınları konusunda da uyarılarda bulunarak; Ormanlar milli servetimiz ve zenginlik kaynağımız olduğunu, Orman yangınları hususunda vatandaşlar olarak hassasiyetin  arttırılması  ve daha dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.
 
 
Editör: TE Bilisim