AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu  Demre ilçesinde esnaf ve mahalle ziyaretleri yaptı ardından Demre Üçağız Kaleköy Camii açılışına katıldı.
AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ve Kaleköy sakinlerinin katılımı ile yeniden inşaa yöntemiyle restorasyonu tamamlanan Kaleköy Camii'nin açılış törenine katıldı.

Kale Köy Camii’ni 77 yıl önce kim tahrip etti?

Törende konuşan Atay Uslu, "77 yıl önce kapatılan ve tahrip edilen Kale Köy Camii'ni restore edip ve ibadete açtık ve 77 yıl sonra ilk namazı kıldık. Elhamdülillah. 1940'lı yıllar bu ülkede sicili bozuk yıllar. Yüzlerce Camii kapatılmış, depo hatta ahır yapılmış. İşte Kaleköy Camii aynı yıllarda aynı zihniyet döneminde tahrip edilmiş. Bu zihniyetin geçmişi ile yüzleşerek milletin önüne çıkması lazım. Camiler tapumuzdur.Camiler bu topraklardaki mührümüzdür. Bu coğrafyada üzerimize oyunlar oynanıyor. Başaramayacaklar. Bizi kendimizden, inancımızdan, kültürümüzden kopartmayacaklar. Ezanlarımız dinmeyecek, bayrağımız inmeyecek. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kültürüyle, ekonomisiyle Türkiye Şahlanıyor" dedi.

Camiler tapumuzdur

Vali Münir Karaloğlu'da konuşmasında  77 yıl sonra camiyi ibadete tekrar kavuşturduklarını, camilerin bu ülkenin tapusu olduğunu ifade etti. 300 yıl görevini ifa eden Kaleköy Camii 1941'li yıllarda sökülmüş, tahrip edilmiş. Sonra bir daha açılamamış. 77 yıl önce tahrip edilmiş, yok edilmeye çalışılmış. O yıllarda CHP Hükümeti ve zihniyeti Anadolu'da yüzlerce camiiyi aynı akibete uğratmış. Köylüler defalarca açmak için teşebbüste bulunmuşlar ama adeta görünmez bir el müsade etmemiş. 2 yıl önce Antalya'ya atanan Vali Münir Karaloğlu'na aynı talep ulaşmış ve Vali Karaloğlu'nun talimatlarıyla, Vakıflar Genel Müdürlüğünün çalışmalarıyla  önce proje sonra restorasyon  gerçekleştirilmiş.
Tekbirlerle ve dualarla yapılan Camii açılışı sonrasında 77 yıl sonra ilk namaz kılındı.
 
 
 
Editör: TE Bilisim