Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'nde AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam bayrağı AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir'e devretti
Büyük bir titizlik ve özveriyle 6 yıl boyunca devam ettiği Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı görevini, başkan adayı Sayın Ayşe Keşir'e devretme vaktinin geldiğini ifade etti. Başkan Çam, “ak kadınların" sayısında büyük artış olduğunu, son 6 ayda üye artışının 557 bini aştığını, ortalama ayda 100 bin, günde ise 3 bin yeni üyenin partilerine kaydolduğunu dile getirdi. “Bugün gece gündüz demeyip fedakârca çalışan MYK ve MKYK üyelerimizin de vazifelerini yeni arkadaşlarımıza teslim etme günü. Bu emaneti, teslim aldığımız gün daha ileriye taşımanın azmi ve heyecanı içinde olmuşsak, görevi devralacak başkanımız ve ekibinin de çıtayı çok daha ileri noktalara taşıyacağına olan inancımız tamdır. Bizde görevler ve hedefler asla kişilere bağlı değildir. Asırlardır devam eden mübarek yürüyüşün gerçek sahibi, milletimiz adına tüm yükleri omuzlamış olan Cumhurbaşkanımız, liderimizdir," diye konuştu. 
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, Türk kadının her türlü sorununda yanında olan ve sahip çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’ye 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla şükranlarını sundu.
DÜZCE MİLLETVEKİLİ AYŞE KEŞİR BAYRAĞI DEVRALDI
Bayrağı devralan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, kadınların ekonomik, sosyal, siyasal hayatın her alanında etkin şekilde bulunmasının o toplumun gelişmişlik göstergesi olduğunu belirtti.
Başkan Keşir yaptığı konuşmada "Tam 20 yıldır Türkiye'de, kadınların eğitim, istihdam ve siyasette tüm gücünü, potansiyelini kullanabilsin diye var gücümüzle çalışıyoruz. AK Parti sadece bir siyasi parti değildir. Tüm seçimlerde, kongrelerde yeni insan kaynağı yetiştiren bir siyaset okuludur.  2023 ve 2071 büyük Türkiye hedeflerine doğru hızla ilerleyen ülkemizde, suskun dünyanın hür sesi olan liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın emanetini taşıdığımızı ve bu aziz milletin bizden beklentisinin olduğunun farkındayız. Bizler, büyük Türkiye'nin kadınları olarak, çocuklarımız için bu güzel ülkenin yarınları için Kızılelma'dan asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Maziden atiye kurduğumuz köprüde bizi biz yapan değerlerimizle yine yeniden buluşarak büyük Türkiye'yi kadın, erkek hep birlikte inşa edeceğimize yürekten inanıyorum," dedi.
Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Kutladı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, "Kadın hakları konusunda en ileri sayılan ülkelerdeki cinayetler ülkemizden katbekat fazla. Ülkemizde tek bir kadının dahi alçakça katledilmesine, caddelerin ortasında dövülmesine,  Samsun’da yakın zamanda yaşanan hadise haklılık payı çıkarmaz. Meclis'te yeni bir komisyon oluşturuyoruz. Biz bunları ne ana muhalefete ne de diğerlerine bırakamayız. Elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı. Kadınların her durumda Türkiye’nin bel kemiği olduğunu ve Türkiye’yi 2023’e taşıma konusunda en büyük görevin yine kadınlara düştüğünü dile getirdi. Öncelikle eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen kadınların Kadınlar Günü’nü kutladı.
ANTALYA 19 İLÇESİYLE KONGREDEYDİ
Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keyik Yılmaz önderliğinde 19 İlçe yönetimiyle beraber AK Parti Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'ne katılım sağladı  
19 İlçe yönetimleriyle kongreye katılım sağlayan Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keyik Yılmaz, “19 İlçe başkanlarımız ve kıymetli yönetimleriyle coşku ve heyecanımızı hiç yitirmeden kongremiz için çıktığımız yolda, hiç bitmeyen enerjimizi Cumhurbaşkanımız ve Başkanlarımıza hissettirmiş olmak bizim en büyük gururumuzdur. Cumhurbaşkanımızın Antalya tribününe bakıp ‘Antalya’ ismini telaffuz etmesi içimizdeki coşkuyu ve 2023’e olan inancımızı bir kat daha artırmıştır,” dedi.
Önceki dönem Antalya İl Kadın Kolları Başkanının, yeni dönemde MKYK üyesi olarak seçilmesi üzerine, “Kıymetli yol arkadaşım Sn. Tülay Beşkonak Özcay'ı can-ı gönülden tebrik ediyor, Antalya’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettikleri gibi AK Parti,bir okuldur. Bizleri ileriye taşıyan, görev ve sorumluluk bilincimizi geliştiren, ülke çıtamızı daima yükselten bir okul,”  diyerek tebriklerini iletti.
Kongreye katılan 600 ak kadın, iki tribünü dolduran tek ilin Antalya olmasını sağlarken, Başkan Keyik Yılmaz, “Kongremiz, inandığımız yolda ne kadar emin adımlarla ilerlediğimizi ve ne denli güçlü bir teşkilatla yürüdüğümüzü bize bir kez daha gösterdi,” dedi.
 
Editör: TE Bilisim