Antalya'da AK Partili kadınlar, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla düzenlenen basın açıklamasında, şiddete karşı turuncu çizgi çekti.
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla, AK Parti İl Başkanlığı binası önünde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de katıldı. AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Tülay Beşkonak Özçay, açıklamasında, kadına yönelik şiddete tepki gösterdi. Ak Partili kadınlar da ellerinde taşıdığı 'Haddini aşan öfkeye yenik düşme', 'Kadın Allah'ın emanetidir', 'Kadın erkek biz birlikte güçleneceğiz' yazılı dövizle destek verdi.
'TÜM SİYASİ PARTİLER ORTAK TAVIR İÇİNDE OLMALI'
Basın açıklamasını 81 ilde eş zamanlı düzenlediklerini anlatan Özçay, "Dünyadaki hiçbir kazanım, güç veya makam bir kadının yaşam hakkından daha değerli olamaz. Bugün gerçekten bir dayanışma günü ise, başta HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde yavrularına kavuşma acısıyla gözyaşı döken analarımızın haykırışlarına kulak verilmelidir. Her türlü terör örgütü lanetlenerek, annelerimizin taleplerinin karşılanması için dürüstçe somut adımlar atılmalıdır. Gerçekten dayanışma günü ise, sokakta yürüyen tüm kadınların kılık ve kıyafetine bakılmaksızın, yaşam tercihini veya inancını öne çıkarmadan, tüm siyasi partiler tutarlı ve ortak tavır içinde olmalıdır" diye konuştu.
'ZALİMİN ZULMÜ VARSA, MAZLUMUN DA ALLAH'I VARDIR'
Münferit hadiseleri, Türkiye'deki iktidarı, lideri veya dolaylı olarak milleti rencide etmek, aşağılamak ve siyasal bir fırsata dönüştürmek isteyenlere karşı sessiz kalmayacaklarını vurgulayan Özçay, şunları söyledi: "Dünyanın bir düzen içinde gidebilmesi için her meselenin belli bir adalet ve hakkaniyet içinde yürütülmesi gerekmektedir. Şiddetin dini, inancı, kültürü veya milliyeti olmaz. Katliam her yerde katliamdır, kimse savunamaz ve sonuna kadar da katiller ile mücadele şarttır. 'Zalimin zulmü varsa, mazlumun da Allah'ı vardır' sözüne uygun olarak biz kadınlar, yeryüzünde Allah'ın verdiği canları korumak için her türlü mücadelede yer alacağımızı yineliyoruz, samimi olan her dayanışma çabasına da varız diyoruz."
ŞİDDETE TURUNCU ÇİZGİ
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde, her türlü şiddete karşı turuncu çizgi çektiklerini dile getiren Özçay, "Aynı duyarlılığa sahip toplumumuzun tüm bireylerini de turuncu çizgilerini çekmeye davet ediyoruz" dedi.
 
Editör: TE Bilisim