Başkan Böcek Gökbel Yağlı Güreşlerine katıldı
 ALANYA GÜREŞLERİNDE BAŞPEHLİVAN ALİ GÜRBÜZ
Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen 15'inci Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri finalinde İsmail Balaban'ı yenen Ali Gürbüz, başpehlivan oldu.
Gökbel Yaylası'nda düzenlenen güreşlerde, Orhan Okulu, Ali Gürbüz, Mehmet Yeşil Yeşil, İsmail Balaban, Osman Aynur, Fatih Atlı, Tanju Gemici, Hamza Köseoğlu’nda aralarında bulunduğu 40 başpehlivan olmak üzere 800 pehlivan çayıra çıktı. Çeyrek finalde Orhan Okulu’yu,Yarı finalde Mehmet Yeşil Yeşil'i yenen İsmail Balaban, finalde Furkan Durmuş Altın'ı yenen 2019 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz ile karşılaştı. 658'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı kazanan Ali Gürbüz, Alanya’nın Gökbel Er Meydanı'nda gerçekleşen final müsabakasında İsmail Balaban'ı yenerek başpehlivan oldu.
Turnuvada başpehlivanlara ödülleri Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan tarafından verildi.
Madalya törenin ardından Başpehlivan Ali Gürbüz yaptığı açıklamada Kırkpınar'da özlediği başpehlivanlığı bu yıl elde ettiğini belirterek, "Kırkpınar, Çanakkale ve Burdur'da başpehlivan oldum. Şimdi de burada başpehlivan oldum. Kırkpınar'ın altın kemerini taşımaya çalışıyorum. Bu formumu en iyi şekilde sürdürmek istiyorum" dedi. Alanya Gökbel'in de önemli bir organizasyon olduğunu kaydeden Gürbüz, burada 3 kere üst üste başpehlivan olduğunu hatırlatarak, önünde çok önemli güreşlerin olduğunu ve bu güreşlerde de kürsüde olmak istediğini söyledi.
Güreş ağalığı için 5 kişinin yarıştığı açık artırma da kıyasıya rekabete sahne oldu. 6 yıldır üst üste ağalığı elde ederek 2 kez daimi altın kemer sahibi olan Kasımoğlu Kerim Yılmaz, "Bu duyguyu yeterince tattım" diyerek 100 bin TL'lik teklifinin ardından yarıştan çekildi. Ağalık yarışını 475 bin TL'lik teklifle turizmci Eray Erdem kazandı.
ALANYA GÖKBEL ER MEYDANINDA KIRAN KIRANA GEÇEN GÜREŞLER SEYİRCİYİ GÜREŞLERE DOYURDU
 Alanya’nın yaylası olan Gökbel er meydanında düzenlenen 40 Başpehlivan olmak üzere değişik boylarda 800 pehlivanın şampiyon olmak veya ilk 3 dereceye girerek kürsü yapmak için yapılan ve kıran kırana heyecanlı geçen  güreşlerde göz başpehlivanlık güreşlerinde 658’inci tarihi Kırkpınar güreşlerinde rakiplerini kısa sürelerle zorlanmadan rakiplerini yenen ve altın kemeri kazanan Antalya Büyükşehir Belediyesi adına güreşen Antalya Korkutelili Ali Gürbüz başarılarını devam ettirebilecekmiydi.  . Güreşseverlerin merak konusuydu. 658’inci tarihi Kırkpınar güreşlerinde 53 rakibi  Bapehlivanın güreştiği güreşler sonunda altın kemeri kazanan  Ali Gürbüz  Kırkpınar güreşlerinin ardından katıldığı geçen hafta sonu Burdur Altınyayla (Dirmil) güreşleri ile 20 Temmuz Cumartesi günü yapılan Çanakkale Çan güreşleri ve ardından bu hafta sonu 21 Temmuz Pazar günü yapılan Alanya Gökbel yağlı güreşlerinde zorlu rakiplerini yenerek gözdağı verdi. Özellikle Cumartesi günü Çanakkale Çan Güreşlerinde Finalde Kocaelili Tanju Gemiciyi yenerek birinci olması ve ardından Pazar günü 40 Başpehlivanın katıldığı güreşlerde Ali Gürbüz ilk turda Mustafa Başdemir’i, ikinci turda Hamza Köseoğlu’nu, üçüncü tur çeyrek finalde  Ünal Karaman’ı, Yarı finalde Furkan Durmuş Altın’ı finalde de ezeli rakibi Antalya ,Elmalı Akçaylı ünlü Başpehlivan İsmail Balaban’ı kısa sürede kaz kanadı oyunuyla yenerek 2 yıldır kazandığı Alanya Gökbel yağlı güreşlerini 3’üncü defa kazanarak altın kemerin ebedi sahibi oldu. Yarı finalde karşı karşıya gelen güreşlerde 2 ezeli rakip, gerçek hayatta çok iyi dost ve arkadaş olan Orhan Okulu ile İsmail Balaban arasında yapılan kıran kırana ve heyecanlı hareketli geçen 40 dakikalık güreşte yenişme olmayınca, bastıranın gaip olacağı sınırsız puanlama güreşi sonunda tartışmalı geçen ve uzun süre itirazlar sonunda kule hakemleri yenici oyunu İsmail Balaban’ın yaptığına kanaat getirerek güreşi kazananın İsmail Balaban olduğunu ve galip ilan ettiler. Alanya 15’inci Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşlerinde 40 Başpehlivanın katıldığı güreşlerde Ali Gürbüz birinci, İsmail Balaban ikinci, Durmuş Furkan Altın ile Mehmet Yeşil Yeşil ise üçüncülüğü paylaştılar. Başpehlivanlıkta ilk üç dereceyi Antalyalı Başpehlivanlar paylaşarak kürsüye çıktılar.
 
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK GÖKBEL GÜREŞLERİNİ KATILDI
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 15. Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne katıldı. Çayıra çıkan pehlivanların kuralarını çeken Başkan Böcek, güreşleri de izledi. Güreşlerde finale adını yazdıran isim Kırkpınar’da Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Spor Kulübü adına altın kemer kazanan Ali Gürbüz oldu.
Ata sporu güreşlere verdiği destek ile bilinen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Alanya Belediyesi’nin düzenlediği 15. Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne katılan Büyükşehir Belediyesi pehlivanlarını yalnız bırakmadı. Alanya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Gökbel Yaylası güreşlerine katılan Başkan Böcek, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı. Yağlı Güreşlerin düzenlendiği alanda vatandaşları selamlayan Başkan Böcek, çayıra çıkacak başpehlivanların kuralarını çekti.
GÖKBEL’İN BAŞPEHLİVANI DA ALİ GÜRBÜZ
38’i başpehlivan olmak üzere yaklaşık 800 pehlivanın katıldığı güreşler kıran kırana anlara sahne oldu. Yarı final müsabakalarında İsmail Balaban, Mehmet Yeşil Yeşil, Ali Gürbüz, Furkan Durmuş, mücadele etti. Rakiplerini yenerek finale çıkan Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Spor Kulübü’nün iki sporcusu Ali Gürbüz ile İsmail Balaban’ın kıyasıya mücadelesinde Ali Gürbüz, rakibini yenmeyi başararak Gökbel'in de başpehlivanı oldu. Gürbüz geçen yıl da Gökbel Güreşleri'nde başpehlivanlığı omuzlayan isim olmuştu.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Ali Gürbüz ve diğer pehlivanları tebrik etti.
 
 
 
 
 
 
 
 





 
Editör: TE Bilisim