Antalya Büyükşehir Belediyesi ile yollarını ayıran Başpehlivan Ali Gürbüz, Korkuteli Belediyesi ile anlaştı.
Başpehlivan Ali Gürbüz'ün Korkuteli Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı'na transferi dolayısıyla imza töreni düzenlendi. Başpehlivan Ali Gürbüz, kurban kesilip, dua edilmesinin ardından Recep Gürbüz Spor Salonu'nda Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek ile sözleşme imzaladı.
Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, "Günümüz mübarek olsun, birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Bugün başpehlivan Ali Gürbüz'ü kadromuza kattık. 15 gündür sohbet ediyoruz. Ali'ye şunu söyledim, bu profesyonel hayatın içerisinde en büyük manevi hazzın olduğu yer güreş. Babasının memleketinde beraber yürüyelim diyerek, Kumluca güreşleri ile başlayacak ve Kırkpınar güreşleri ile devam edecek serüvende Ali Gürbüz'ün kispetin arkasında Korkuteli Belediyesi yazacak. Artık sırtın yere gelmesin Ali kardeşim. Bizim 3 yılık görev süresince üst üste başpehlivanlık unvanını elde etmesi. Ayrıca bizim anlaşmamız miniklerden başaltına kadar olan tüm boylara abilik yapacak, onlara ustalık yapacak, inşallah güreş fabrikası olan Korkuteli'mizden 2-3 tane daha Ali Gürbüz, 2-3 tane daha Hasan Cengiz'ler çıkaracak. Korkuteli tarihinde 2 tane başpehlivan Korkuteli Belediyesi adına yarışacak" dedi.
Kaymakam Ömer Çimşit, "Korkuteli ilçesi olarak başta güreş ve futbol anlamında önemli değerleri yetiştirip, ilçemize, Antalya'mıza ve ülkemizin hizmetine sunmuş olmanın gururunu yaşıyoruz. Özellikle güreş anlamında Antalya'mızın bir ağırlığı var. Korkuteli olarak da başpehlivan yetiştirmede başta gelen ilçe konumundayız" diye konuştu.
Başpehlivan Ali Gürbüz de "Tüm güreşlerde kendi memleketimin ismini onur ve gururla söyledim. İnşallah bundan sonra da Korkuteli'miz adına hep beraber güreşerek Kırkpınar'da altın kemeri hep beraber Korkuteli'ne getireceğim. Bundan sonra Korkuteli'nin ismini duyurmak için elimden geleni yapacağım" dedi.
Editör: TE Bilisim