Almanya'da 38 yıldır Noel Baba misyonunu yürüten Wolfgang Kimming Liebe, Patara Antik Kenti'ni ziyaret etti.
Almanya'da Noel Baba misyonunu yürüten ve 'Alman Noel Baba' adıyla bilinen Wolfgang Kimming Liebe, 23. kez geldiği Demre ziyareti kapsamında, bu kez Noel Baba'nın doğum yeri olan Kaş ilçesindeki Likya Birliği'nin başkenti Patara Antik Kenti'ni ziyaret etti. Alman Noel Baba'yı, Patara Mahallesi Muhtarı Arif Otlu karşıladı. Otlu ile kucaklaşan Alman Noel Baba, Patara ziyaretine Allah'a ve Noel Baba'ya dua ederek başladı. Alman Noel Baba Liebe, yaptığı duada, "Bu topraklarda demokrasi, dünyanın en mükemmel anayasası doğmuş, dünyanın ilk demokratik meclisi bu topraklarda kurulmuş. En önemlisi insanların, yoksulların, evlenemeyen yoksul genç kızların, denizcilerin ve çocukların koruyucusu, insan sevgisi ile dolu Noel Baba bu topraklarda doğmuş. Allah'ım, bu topraklara, bu ülkeye ve tüm dünyaya bereket ve bolluk ver. Savaşları durdur, aç insanları doyur" dedi.
Kimming Liebe, daha sonra Patara Antik Kenti'ndeki Ana Cadde, Likya Birliği Meclisi Binası, Roma Tiyatrosu ile antik kentin diğer bölümlerini gezdi. Liebe'ye yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösterdi ve fotoğraf çektirdi. Daha sonra Patara Plajı'na geçip, burada yürüyen Liebe, yerli ve yabancı turistlerle fotoğraf çektirirken, bazı turistlerle kumsalda dans etti, misyonunu, ne yapmak istediğini anlattı.
Patara Muhtarı Arif Otlu, Alman Noel Baba'ya, Patara'nın ve Türkiye'nin tanıtımına yaptığı katkılar için teşekkür ederek, "Bugün gün boyu kendisine gösterilen ilgi, yüzlerce kişinin çektirdiği fotoğraflar, Patara Antik Kenti'ni birçok ülkeye taşıdı. Almanya ve dünyanın her yerinde aynı tanıtıma devam ediyor. 20. kez kendisini burada görmekten çok mutluyuz" dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim