Almanya'da Noel Baba misyonu yürüten ve 'Noel Baba' olarak bilinen Aziz Nikolaos'un mezarının bulunduğu Antalya'nın Demre ilçesine her yıl gelen Wolfgang Kimming Liebe (63), bu yıl 20'nci ziyaretini yaptı.
   Alman Noel Baba Kimming Liebe yirminci kez Demre’ye geldi. Alman Noel Baba, yirmi yıldır üst üste Demre’ye geliyor. Alman Noel Baba’ya Demre Belediye Meclisi 2014 yılında oybirliği ile Demre’nin Fahri hemşerilik Beratı’nı vermişti. 34 yıldır Almanya’da Noel Baba misynonu yürüten 63 yaşındaki Wolfagan Kimming Liebe, Noel Baba’nın yaşadığı, mezarının bulunduğu  yer olarak bilinen Antalya’nın Demre  İlçesi’ni 20 yıldır aralıksız ziyaret ediyor. Kimming Liebe, Demre’deki 20 yıl ziyaretine Demre Kaymakamı Murat Uz’u ziyaret ederek başladı. Murat Uz’la sohbet etti. 20 yıldır Demre’nin tanıtımı ve kendi yaptığı çalışmaları anlattı. Ardından  Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu’yu ziyaret etti. Topçu ile bir süre sohbet etti. Ardından  Ankara’da bir sukiasta kurban giden  Rusya’nın Ankara Büyükleçisi Andrey Karlov Anıtı’nı ziyaret etti. Aziz Nikolaus Anıt Müzesi’ni ziyaret etti. Müzede ve yolda turistler, Alman Noel Baba’ya büyük ilgi gösterdi. Onunla bol bol fotograf çektirdi. Alman Noel Baba, müzede Noel Baba için dua etti.
   Alman Noel Baba daha sonra Demre Müftüsü Mehmet Ali Çelebi’yi ziyaret etti. Müftü Çelebi, Alman Noel Baba’ya Almanca bir Kuran-ı Kerim hediye etti. İslam dini ve Noel Baba üzerine sohbet ettiler. Müftü ve Alman Noel Baba Bayrakçı Camii’ne geçti. Camide namaz kılan Aman Noel Baba, müftü çelebi ile birlikte dünya barışı, kardeşlik için dua etti. Alman Noel Baba Kimming Liebe, Demre’de eğitim öğretim yapan Hacımusaoğlu Ana Okulu’nu ziyaret etti. Okulda öğrencilere Alman çocuklarının söylediği Noel Baba şarkısını ve değişik şarkıları söyledi. Onlarla eğlendi. Ahmet adını verdiği kuklası ile çocuklara gösteri yaptı. Kuklası ile beraber öğrencilere hediyeler verdi. Çocuklardan Türkçe şarkı dinledi.
   Camide dua eden alman Noel Baba yaptığı açıklama ve duada; Allahım, hoca ile beraber huzurundayız. Hepimiz aynı Allah’a inanıyoruz.Sizden dünyada insanların kardeş içinde, barış içinde, huzur içinde yaşamasını ihsan ediyorum. Bu ziyaretimin Alman – Türk dostluğuna, kardeşliğine katkı sağlamasını diliyorum. Farklı dinlerden inanışlardan insanların barış içinde yaşamasını diliyorum. Allahım, başta Suriye olmak üzere, dünyanın birçok yerinde süren savaşlar dursun. İnsanlar barış içinde yaşasın”dedi.
    Demre Müftüsü Mehmet Ali Çelebi de yaptığı konuşmada”Aynı ilahi dinlere inanmış mensuplar olarak gelmesinden memnun olduk. Kendisine çok teşekkür ederiz. Dünya birliği ve barışı için vesile olmasını Allah’tan niyaz ederim dedi.
   Alman Noel Baba’nın ziyaretinde büyük çoşku yaşayan ana sınıfı öğrencisi Afet Doğa Ünlü; onun geldiğine çok mutlu olduk. Noel Baba bize şarkı söyledi. Biz de ona şarkı söyledik. Bir daha gelsin” diye konuştu.
   Öğrenci Ada Esma Doğan ise yaptığı konuşmada” Noel Baba’yı çok sevdim. Geldiğine çok mutlu oldum. Çikolata için teşekkür ediyorum” dedi.
 
Editör: TE Bilisim