Ata sporunun başkenti Antalya
Antalya Büyükşehir Belediyesi Yağlı Güreş Birliği tarafından düzenlenen Yağlı Güreş Forumu 2022 Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Toplantıya katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türk turizminin başkenti Antalya’nın aynı zamanda ata sporunun da başkenti olduğunu söyledi.
VALİ YAZICI YAĞLI GÜREŞ FORUMU’NA KATILDI
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Yağlı Güreş Birliğitarafından organize edilen Antalya’da organize edilen Yağlı Güreş Forumu’na katıldı. Vali Yazıcı; “Bize ait olan değerlere sahip çıkmalıyız. Güreşte bu değerlerin en başında yer alıyor” dedi.
Yağlı Güreş Forumu’na Vali Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Balıkesir Belediye Başkanı ve Yağlı Güreş Birliği Başkanı Yücel Yılmaz, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim ve Baş Pehlivan İsmail Balaban katıldı.
Devletleri Güçlü Yapan Geçmişleridir
Ata Sporumuz Yağlı Güreş’imizin Geleceği konulu forumda konuşan Vali Ersin Yazıcı; “Bu kıymetli ve özel forumu gerçekleştirmek için Akdeniz’in incisi, nadide şehrimiz Antalya’ya hoş geldiniz. Baş pehlivanları ve baş pehlivan adaylarını çıkaran bir şehirde bu forumun yapılmasını isabetli ve çok anlamlı buluyorum. Antalya’da güreşe gönül veren çok sayıda belediyemiz var. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere, huzurlarınızda hepsine teşekkür ediyorum.  Güreş bizim ata sporumuz. Devletleri güçlü yapanın geçmişi ve mazisi olduğunu düşünüyorum.  Biz büyük bir milletiz. Büyük bir milletin torunları olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile yolumuza devam ediyoruz. Büyüklüğümüzü degelenek göreneklerimizden, bize ait olan değerlerden alıyoruz. Güreş olmazsa olmazlarımızın başındadır. Biz Türkler olarak ata sporumuz diye adlandırdığımız hem normal güreş hem de yağlı güreşe sonuna kadar sahip çıkmalıyız.” dedi.
ASİST Projesinde Güreşe Pozitif Ayrımcılık Uygulayacağız
Vali Yazıcı Antalya’da Sağlık İçin Spora Teşvik (ASİST) Projesiyle dezavantajlı olarak belirtilen bölgelerde ki çocukları spora yönlendirmeyi hedeflediklerini belirterek; “BizASİST Projesi’nde öğrencilerimize sunduğumuz spor dalları içerisinde, tek pozitif ayrımcılığı güreş için yapacağız. Çocuklarımızın güreş yapmalarını istiyoruz. Lütfensiz de güreşten vazgeçmeyin, güreşe yaptığınız yatırım ve katkıları o ilde bir organizasyon olarak değerlendirmeyin. Türk milletine katkı sunduğunuzu unutmayın. Ata sporumuza yapmış olduğunuz katkı ve vermiş olduğunuz değerden dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Güreş Türk Milleti’nin Gücünü Yansıtan Bir Spordur
Yağlı Güreş Forumu çıkışında basın mensuplarına röportaj veren Vali Ersin Yazıcı; “Ben güreşi büyük Türk milletinin bir değeri olarak görüyorum. Bu değerin yüceltilmesi ve onurlandırılması için çalışmamız gerekiyor. Antalya’da bu iş çok güzel yapılıyor. Belediyelerimize çok teşekkür ediyorum. Güreş organizasyonları çoğalmaya başladıve bu durumdan dolayı çok mutluyum. Büyük Türk milletinin en önemli göstergelerinden biri olan güreş, bize gücümüzü, kudretimizi yeri geldi zamanda merhametimizi gösteren bir spordur. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.
Yağlı Güreş Birliği Başkanı Yücel Yılmaz konuşmasında, yağlı güreş standartlarının yükseltilerek, vatandaşlara sevdirilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Eroğlu ise Türk tarihinin en önemli sporu olan güreşin güçlü bir hale getirilerek, gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini ifade etti.
Ata sporunun başkenti Antalya
Antalya Büyükşehir Belediyesi Yağlı Güreş Birliği tarafından düzenlenen Yağlı Güreş Forumu 2022 Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Toplantıya katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türk turizminin başkenti Antalya’nın aynı zamanda ata sporunun da başkenti olduğunu söyledi.
Yağlı Güreş Birliği tarafından düzenlenen Yağlı Güreş Forumu 2022 Toplantısı Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Birlik Başkanı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim de katıldı.
SPORLA SİYASETİ AYRI TUTTUM
Forumun açılışında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türk turizminin başkenti Antalya’nın aynı zamanda ata sporumuzun da başkenti olduğu dile getirdi. Siyasi hayatı boyunca sporla siyaseti hep ayrı tuttuğunu ifade eden Başkan Böcek, “Hangi kurum güreş düzenlerse orada oldum. Güreşçilerimize sahip çıkmaya çalıştım” dedi. Başkan Böcek birliğe yeni katılan Denizli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerini tebrik ederek, emekleri için Birlik Başkanı Yücel Yılmaz’a teşekkür etti.
ATA SPORUNA DESTEK
Önceki Büyükşehir yönetiminin Yağlı Güreş Birliği’nden ayrıldığını hatırlatan Başkan Muhittin Böcek, göreve gelir gelmez Antalya’yı tekrar birliğe üye yaptıklarını anlattı. Birlik ile el ele vererek, ata sporuna destek için çalıştıklarını belirten Böcek, “Antalya Büyükşehir Belediyemizin 250 güreşçisi, 13 başpehlivanı var. Biz hep İsmail Balabanlar gibi başpehlivanlar yetiştirmeye çalıştık. Çocuk ve gençlerimizi güreşe teşvik etmeye gayret gösterdik. Bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla hep birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim