Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in koronavirüs tedavisine başlamasının ardından Büyükşehir Belediyesi'ndeki Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu ve Genel Sekreter Cansel Çevikol arasındaki yetki tartışması, meclisteki gündem maddesiyle ortaya çıktı. Meclisteki tartışmaya konu olan maddeyi kendi isteğiyle gündeme alan Haciarifoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Antalya'ya gelmesine bir gün kala Genel Sekreter Cansel Çevikol'un bazı yetkilerine sınırlama getirdiği öğrenildi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in hastalığında beri Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu ve Genel Sekreter Cansel Çevikol arasındaki yetki konusundaki tartışma, Kasım Meclisi'ndeki bir gündem maddesiyle gün yüzüne çıktı. Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısında Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu ve Genel Sekreter Cansel Çevikol arasında bir gerilim yaşandı. Serik Belediye Başkanı Ak Partili Enver Akputkan, hastane yolu üzerindeki ANTBİRLİK'e ait bir yeri yol yapmak için anlaştıklarını, ilçe meclisinde oy birliğiyle karar aldıklarını belirterek, bu kararın onanması için Temmuz ayında Büyükşehir Meclisi'ne gönderildiğini, fakat Genel Sekreter Cansel Çevikol tarafından önerinin gündeme alınmadığını kaydetti. Bu durum üzerine Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu, Çevikol'un neden bu kararı aldığını sordu. Çevikol, kurum görüşlerinin alınmadığını belirterek öneriyi onaylamadıklarını açıkladı. Mecliste, bu madde üzerinden tartışmaların yaşanmasının ardından Hacıarifoğlu, mecliste tartışmaya konu olan maddeyi kendi isteğiyle gündeme aldı.
YETKİLERİNİN SINIRLANDIRILDIĞI İDDİASI
İkili arasında 'yetki' tartışmalarının mecliste ayyuka çıkmasıyla Hacıarifoğlu ile Çevikol arasında ipler koptu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Antalya'ya gelmesine bir gün kala Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu'nun Genel Sekreter Cansel Çevikol başta olmak üzere bazı bürokratların yetkilerini sınırlandırdığı ileri sürüldü. Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan gerilimlerin ardından Kılıçdaroğlu'nun iki isimle de Antalya'da görüşeceği öğrenildi.
'AYAKLAR BAŞ, BAŞLAR AYAK OLDU'
Büyükşehir Belediyesi'ndeki yaşanan sıcak olayların ardından Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek'in oğlu Mustafa Gökhan Böcek, dün gece sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Oğul Böcek, kişisel sosyal medya hesabından, “Ayaklar baş, başlar ayak oldu" paylaşımıyla yaşananlara tepki gösterdi.
 
Editör: TE Bilisim