Deprem bölgesine giden Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaraları sarıyor. İtfaiye ekipleri bina enkazlarında arama kurtarma faaliyeti yaparken, mobil aşevi de depremzedelere sıcak yemek ikramında bulunuyor.
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DEPREMZEDELERİN YANINDA
Arama kurtarma ekipleri ve yardım konvoyu Elazığ’a gitti. Elazığ’ın Sivrice İlçesi’nde meydana gelen depremin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi, bölgeye 21 kişilik arama kurtarma ekibi, mobil aşevi ve battaniye gönderdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan 21 kişilik bir ekibin 5 araçla arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere Elazığ’a doğru yola çıktığını söyledi.  Başkan Böcek, kurtarma araçlarında termal kamera, ayırıcı kesiciler, jeneratör, kaldırma yastıkları gibi tüm donanımın bulunduğunu aktardı.
MOBİL TIR’LA 5 BİN KİŞİYE YEMEK
Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Muhittin Böcek,  deprem bölgesine bir tırla bin adet battaniye sevk edildiğini ifade etti.  Yaşanan deprem nedeniyle bölge halkına geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerini ileten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek,  tüm imkanları ile depremzedelerin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.
NE İHTİYAÇSA ONU GÖNDERECEĞİZ
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Güven Ulutekin de bölgeye sosyal hizmet uzmanları gönderdiklerini belirterek, bu uzmanların tespit ve raporları doğrultusunda hangi malzemeye ihtiyaç varsa deprem bölgesine bu malzemeleri sevk edeceklerini söyledi. Ulutekin, Deprem Koordinasyon Merkezi’nin vereceği bilgiler doğrultusunda da gerekli sağlayacaklarını ifade etti.
YARDIM KAMPANYASI
Depremzedelere yardım etmek isteyen birçok vatandaştan telefon aldıklarını kaydeden Güven Ulutekin, “Antalya merkezi ve ilçelerimizden telefonlar alıyoruz. İhtiyaç olması durumunda Büyükşehir Belediyesi olarak bir yardım kampanyası başlatacağız. Vatandaşlarımıza sağduyularından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ DEPREM BÖLGESİNDE YARALAR SARILIYOR
Deprem bölgesine giden Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaraları sarıyor. İtfaiye ekipleri bina enkazlarında arama kurtarma faaliyeti yaparken, mobil aşevi de depremzedelere sıcak yemek ikramında bulunuyor.
Elazığ’da yaşanan 6.8 şiddetindeki depremin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Muhittin Böcek’in talimatıyla deprem bölgesine giden Büyükşehir Belediyesi ekipleri bölgedeki arama kurtarma ve sosyal hizmet faaliyetlerine destek oluyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin tam donanımlı 5 araçla Elazığ’a gönderdiği 21 kişilik ekip arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Antalya İtfaiyesi, AFAD ile koordine halinde Elazığ’ın Sürsürü Mahallesi’nde altında 6 kişinin olduğu tahmin edilen enkazda arama kurtarma faaliyeti yürütüyor. Arama kurtarma ekipleri enkaz altında kalanlara canlı ulaşmak için üstün bir çaba sarf ediyor.
3 BİN KİŞİYE YEMEK
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Elazığ’a gönderdiği Mobil Aşevi de hizmet vermeye başladı. Mobil Aşevi, Elazığ’ın Yıldızbağları Mahallesi’nde vatandaşlara 3 bin kişilik sıcak yemek ikramında bulundu. Deprem korkusuyla evlerine giremeyen ve dışarıda konaklayan vatandaşlara Mobil Aşevi ile öğle ve akşam öğünlerinde üç çeşit sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bir tırla Elazığ’a gönderdiği bin battaniyenin de ihtiyaç olan bölgelerde dağıtımının gerçekleştirileceği bildirildi.
ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ
Elazığ Belediyesi Meclis Üyesi Cafer Yeşil, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yemek dağıtımından duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bu dar günümüzde yanımızda olan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Ekiplerini hızla buraya gönderen Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e şükranlarımızı sunuyoruz. Halkımız yemek ihtiyacını Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Mobil Aşevi’nden karşılıyor. Yardım eden tüm kurum ve kişilere teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim