Sağlık İl Müdürü Ünal Hülür, Antalya'da şu ana kadar aşı yapılan kişi sayısının 477 bin 894'e ulaştığını açıkladı. 60-65 yaş arası ve eşlerinin aşılanması da başlarken, Antalya'da bu kategoride 189 bin 653 kişi var.
Sağlık İl Müdürü Ünal Hülür, koronavirüs salgınıyla mücadelede bu yılın en önemli adımı olarak görülen aşı konusunda Antalya'daki son durum hakkında bilgi verdi. Şu ana kadar Antalya'da aşı yapılan kişi sayısının 477 bin 894'e ulaştığını belirten Dr. Hülür, “Sağlık çalışanları, yaşlı ve engelli koruma evlerinde yaşayan ve çalışanlar, 65 yaş üzeri vatandaşlar ve hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörlerde çalışanlar aşılandı. Ayrıca 65 yaş üzeri yerleşik yaşayan yabancılar ve cezaevlerindeki tutuklulara da aşı yapıldı. Bugün itibariyle sağlık durumu açısından öncelikli gruplar ve 60 yaş üstü vatandaşlarımız da sisteme tanımlandı ve aşılanmaya başladı. 28 Mart 2021 tarihinden itibaren 60-65 yaş arasındaki kişiler ve eşleri için aşılama başladı. Antalya'da bu grupta olan 189 bin 653 kişi var" dedi.
TURİZM ÇALIŞANLARI İÇİN TARİH BELLİ OLMADI
Aşıda öncelikli gruplar arasına giren ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı üzerinden Güvenli Turizm Sertifikası bulunan turizm işletmeleri çalışanlarının kaydı ise devam ediyor. 7 Nisan'da turizm çalışanlarına aşılamanın başlayacağı yönündeki haberlere yönelik soruyu yanıtlayan Dr. Hülür, "Sayın Bakanımızın turizm çalışanlarının aşıda öncelik sırasına alınacağını açıklamasından sonra tarih konusunda henüz bir netlik ve açıklama yok. Bakanımızı takip ediyoruz açıklama geldiğinde basınla paylaşılacaktır" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim