İki Milyon 548 bin nüfuslu Antalya'da aşılama sayısı 2 milyon 67 bin 385'e, aşılama oranı ise yüzde 81.1'e yükseldi. Yoğun ziyaretçi akını nedeniyle vatandaşlara rehavete kapılmamaları çağrısında bulunan Sağlık İl Müdürü Dr. Ünal Hülür, bayram tatili boyunca tüm kamu ve özel hastanelerde aşılamanın devam edeceğini duyurdu.
Antalya Sağlık İl Müdürü Dr. Ünal Hülür, Kurban Bayramı'ndaki 9 günlük tatil süreciyle ilgili vatandaşlara uyarılarda bulunarak, aşılama çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Dr. Ünal Hülür, hem Antalyalıları hem de misafirleri bayram tatilinde rehavete kapılmamaları ve salgına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
SAHİLLER VE MESİRE ALANLARINA DİKKAT ÇEKTİ
Salgınla mücadelenin devam ettiğine dikkati çeken Dr. Ünal Hülür, "Özellikle bayram sürecinde turizmin başkenti Antalya hem yerli hem de yabancı turist akınına uğrayacaktır. Ülkemize gelen turistlerin de tıpkı vatandaşlarımız gibi tedbirlere riayet etmesi mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyulması gerekmektedir. Yoğun kalabalıkların oluşabileceği özellikle sahiller, mesire alanları, AVM, çarşı ve pazarlarda lütfen pandemi kurallarına riayet ediniz" dedi.
KURBAN KESİMİNDE MASKE, MESAFE VE HİJYEN
Toplu ortamlarda, özellikle kurban kesim yerlerinde oluşabilecek kalabalıklarda sosyal mesafeye uyulmasını isteyen Dr. Hülür, maske, mesafe ve temizlik kurallarına salgın başlangıcındaki gibi dikkat edilmesi çağrısında bulundu. Pandemi döneminde sağlık çalışanlarının tam bir seferberlikle hastalıkla mücadelede üstün gayret gösterdiğini anlatan Dr. Hülür, "Alınan tedbirler kadar başarılı aşı çalışmalarımız da hastalığın seyrinde ve vaka sayılarının düşmesinde etkili olmuştur" dedi.
AŞILAMA ORANI YÜZDE 81.1'E YÜKSELDİ
Özellikle Antalyalıların hem salgın kurallarına riayet anlamında hem de aşılama konusunda sağlık çalışanlarına büyük destek verdiğini kaydeden Dr. Hülür, "Sayın Valimiz Ersin Yazıcı'nın da yapmış olduğu açıklamada söylediği gibi Antalya'da aşılama çalışmalarımız 2 milyonu aşmış durumdadır. 16 Temmuz itibarıyla Antalya'da yapılan toplam aşı sayısı 2 milyon 67 bin 385. Bunların 1 milyon 106 bin 29'u Biontec, 961 bin 356'sı Sinovac. Toplam aşılama oranımız yüzde 81.1'e yükseldi" diye konuştu.
BAYRAMDA HASTANELERDE AŞI OLUNABİLİR
Kurban Bayramı boyunca da sağlık çalışanlarının aşılama çalışmalarına devam edeceğini açıklayan Dr. Hülür, şunları söyledi: "Vatandaşlarımız bayram boyunca güvenle aşılarını istedikleri sağlık kuruluşunda randevu alarak yaptırabilirler. Tüm kamu ve özel hastanelerde her iki aşımız da uygulanıyor. Sayın Bakanımız Fahrettin Koca'nın da dediği gibi 'Devletimizin ve güçlü sağlık alt yapımızın, kahraman sağlık çalışanlarımızın gücüne güvenin.' Türkiye salgınla mücadelede ve aşılama çalışmalarında dünyanın en hızlı aşılama programlarından birini yürütmektedir."
 
Editör: TE Bilisim