Antalya Valisi Ersin Yazıcı imzalı 'Suda Boğulma Olaylarının Önlenmesi' başlıklı genelgeyle, il genelindeki tüm iç sulara serinlemek ve yüzmek amacıyla girmek yasaklandı.
Antalya Valisi Ersin Yazıcı imzasıyla, 'Suda Boğulma Olaylarının Önlenmesi' başlıklı bir genelge yayınlandı. Yaz mevsimi nedeniyle, turistler ile vatandaşların, serinlemek, yüzmek veya balık tutmak amacıyla girdikleri deniz, iç sular, akarsu, göl, baraj, gölet, kanal, su birikintisi, sel kapanı, regülatör, su iletimi, deşarj veya taşkın kontrol kanalı vb. alanlarda yaşanması muhtemel suda boğulma olaylarının önüne geçilebilmesi veya bu tür üzücü olayların asgari seviyeye indirilebilmesi amacıyla bazı kararlar alındı.
Genelgeye göre, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü başkanlığında ilgili tüm kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinden oluşan Suda Boğulma Olaylarını Önleme İl Komisyonu oluşturuldu.
Genelgede, Antalya il genelindeki iç sular, akarsu, göl, baraj, gölet, kanal, su birikintisi, sel kapanı, regülatör, su iletimi, deşarj veya taşkın kontrol kanalı vb. alanlara serinlemek ve yüzmek amacıyla girmenin yasak ve tehlikeli olduğu belirtildi. Denizle alakalı ise girilmesi yasak olan herhangi bir bölge bulunmuyor.
Denizde plaj bölgelerinde ve kıyı otel, motel, tatil köyleri, site önlerinde, kıyıdan itibaren 200 metreye kadar olan deniz alanlarında, yüzme sınırlarını belirlemek maksadıyla kullanılacak olan yüzer donanımların her yıl 1 Nisan­- 15 Kasım tarihleri arasında eksiksiz olarak hazırlanması ve muhafazasına karar verildi. Belirlenen bu yüzme alanlarına gemiler ve deniz araçları ise giremeyecek.
Plajlara hakim noktada, işlevsel cankurtaran istasyonlarının tesis edilerek, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'ndan belgeli cankurtaran görevlendirilmesi yapılması da gerekiyor. Yüzme alanlarından faydalanan vatandaşların can güvenliği açısından bu alanlarda, her türlü su ürünleri avcılığı da yasaklandı.
­Vatandaşların yoğun olarak denize girdiği plajlar ile yüzme alanı olarak belirlenmiş ve emniyet şamandıraları ile çevrilmiş deniz alanına, her türlü motorlu veya motorsuz deniz aracının girmesi ve bu alanlarda yarış, gösteri vb. herhangi bir aktivite yapılması da yasak.
 
Editör: TE Bilisim