ANTALYA'DAKİ RUS OKULU'NDA ÖĞRENCİLER KARNELERİNİ ALDI
Rusya, Ukrayna gibi BDT ülkesi vatandaşlarının yoğun yaşadığı Antalya'da, Rusya Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına göre eğitim verilen Rus Okulu, Rusya'daki okullarla eş zamanlı yaz tatiline girdi. 300'e yakın BDT ülkesi vatandaşı öğrenci karnelerini aldı.
Her yıl eylül ayının ilk günü eğitim- öğretim sezonunun başladığı Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Beyaz Rusya gibi BDT ülkelerinde, mayıs ayı sona ermeden de okullar yaz tatiline giriyor. Rusya Federasyonu ve BDT ülkelerinde 27 Mayıs Cuma günü itibarıyla tüm okullar tatile girdi. Türkiye'de turizmde olduğu gibi yerleşik yaşamda da Ruslar ve BDT ülkeleri vatandaşlarının en çok tercih ettiği Antalya'da, Rusya Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına göre eğitim verilen, Konyaaltı ilçesindeki Uluslararası Özel Eduant Rus Okulu'nda 2021- 2022 eğitim ve öğretim yılı karne dağıtım töreniyle sona erdi.
Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Beyaz Rusya ağırlıklı olmak üzere 300 öğrencinin eğitim- öğretim gördüğü okulda düzenlenen karne töreninde dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Rusya ile her yıl 1 Eylül'de eş zamanlı dersbaşı yaptıklarını belirten okul sahibi Viktor Bikkenev, “Antalya'da yerleşik yaşayan BDT vatandaşlarının çocuklarına 2000 yılından beri hizmet veriyoruz. Bugün Rusya'da tüm okullar kapandı ve biz de eş zamanlı olarak yaz tatiline girdik. 1 Eylül'de yeni eğitim- öğretim dönemimiz başlayacak" dedi.
Ukrayna ve Rusya arasındaki kriz nedeniyle iki ülkeden de Antalya'ya göç geldiğini ve özellikle Konyaaltı bölgesine yerleşimin arttığını anlatan Bikkenev, “Bu çerçevede hem Rusya hem de Ukrayna'dan gelen ailelerin çocukları okulumuza kayıt yaptırdı. Bu nedenle öğrenci sayımızda yüzde 40'a yakın bir artış oldu" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim