Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya gastronomi kültürünün en tanınmış ürünlerinden olan turunç kabuğu ve bergamot kabuğu reçellerinin Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildiğini açıkladı. Piyaz, kabak tatlısı ve serpme börekle birlikte ATSO'nun coğrafi işaret aldığı ürün sayısı 5'e yükseldi.
Başkan Davut Çetin, ATSO olarak kentin coğrafi ve kültürel değerlerinin tescil ettirilmesi çalışmalarını sürdardüklerini söyledi. Başkan Çetin, “Çalışmalarımız sonucu Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından önce Antalya piyazı, ardından kabak tatlısı ve geleneksel serpme böreğimiz tescil edilmişti. Son olarak Antalya gastronomisinin en önemli zenginliklerinden turunç kabuğu ve bergamot kabuğu reçellerinin coğrafi tescil işareti aldığını öğrenmekten büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi.
EN POPÜLER HEDİYELİK EŞYALAR
Turunç kabuğu ve bergamot kabuğu reçellerinin Antalya sofralarının vazgeçilmezi olmasının yanı sıra, Antalya'nın en popüler hediyelik ürünleri olduğunu da vurgulayan Davut Çetin, “Antalya'dan nereye gitsek, yanımızda mutlaka turunç ve bergamot kabuğu reçeli götürürüz. Yine Antalya'ya gelen ister yerli ister yabancı olsun neredeyse tüm misafirlerimizin yanlarında Antalya reçeli götürdüklerine tanık oluruz. Reçellerimizin coğrafi tescil alması bu bakımdan da büyük önem taşıyor" ifadesini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim