Sağlık Bakanlığı tarafından ANtalya Sağlık Müdürlüğü'ne 10 yeni ambulans tahsis edildi. Teslim töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, "Antalya'mızın en ücra köşelerine kadar hizmet götürmeye devam edeceğiz" dedi.
Antalya Sağlık Müdürlüğü, bakanlığın kente tahsis ettiği 10 yeni ambulans için tören düzenledi. Araç teslim töreni İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde sosyal mesafe ve maske kurallarına uyularak gerçekleştirildi. Müdürlük çalışanlarının katıldığı törende, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür araçların anahtarlarını 112 İl Ambulans Sevisi Başhekimliği'ne teslim etti.
Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, "Antalya'mızın en ücra köşelerine kadar hizmet götürmeye devam edeceğiz. Yeni gelen ambulanslarla birlikte ilimiz genelinde bakanlık bünyesinde hizmet veren ambulans sayımız 93'ten 103'e çıkmıştır. İlimizde faal olarak 66 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu görev yapmaktadır. 25 itasyon merkezde, 41'i ilçelerde konuşlanmış durumdadır. 64'ü faal 30'u yedek olmak üzere 94 kara ambulansı, 2 adet 4x4 kar paletli ambulans, 2 dört sedyeli, 1 obez & yoğun bakım, 3 motosiklet ambulans ve 1 helikopter ambulans olmak üzere 103 adet ambulansımız kullanılmaktadır. Müdürlüğümüze bağlı hizmet veren İl Ambulans Servisi Başhekimliğinde 44 doktor, 261 paramedik, 481 acil tıp teknisyeni, 129 şoför 15 diğer personel olmak üzere 930 personel aktif olarak görev yapmaktadır" dedi.
Acil sağlık hizmetlerinde vakaya ulaşmada saniyelerin bile çok önemli olduğunu, tam donanımlı ambulansların ve alanında uzman ekiplerin Antalya halkına en ulaşılabilir acil sağlık hizmetini sunma çabası içinde olduğunu kaydeden Hülür, "Pandemi döneminde büyük bir fedakarlıkla 7/24 görev yapan sağlık kahramanlarımıza tüm kalbimle şükranlarımı sunuyorum. Bu vesile ile şu mesajı tekrar hatırlatmak istiyorum; ambulanslarımız taşıdığı hayatlar ile zamana karşı mücadele vermekte hızlı ve seri hareket etmek zorundadır. Trafiğe çıkan vatandaşlarımızdan isteğimiz, ambulansın siren sesini duyduğunuzda lütfen yol veriniz" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim