Sağlık Bakanlığı tarafından Antalya'ya tahsis edilen 5 yeni ambulans, acil sağlık istasyonlarına törenle teslim edildi.
Araç teslim töreni, İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde sosyal mesafe ve maske kurallarına uyularak gerçekleştirildi. Müdürlük çalışanlarının katıldığı törende, İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür araçların anahtarlarını, müdürlüğe bağlı hizmet veren 112 İl Ambulans Sevisi Başhekimliğine teslim etti.
İl Sağlık Müdürü Hülür, Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen yeni ambulansların hayırlı olmasını diledi. Hülür, "Vatandaşlarımıza en kaliteli ve en hızlı hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Yeni gelen ambulanslarla birlikte ilimiz genelinde bakanlık bünyesinde hizmet veren ambulans sayımız 108'e çıkmıştır. İlimizde faal olarak 64 adet Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu görev yapmaktadır (Helikopter İstasyonu dahil). 25 adet istasyon merkezde, 39 adedi ilçelerde konuşlanmış durumdadır. 66'sı faal, 33'ü yedek olmak üzere 99 adet kara ambulansı, 2 adet 4x4 kar paletli ambulans, 2 adet dört sedyeli, 1 obez&yoğun bakım ve 3 motosiklet ambulans ve 1 helikopter ambulans olmak üzere 108 adet ambulansımız kullanılmaktadır" diye konuştu.
Ünal Hülür, ambulansların tahsis edilmesinde ve bugüne kadar kente sağlık alanında yapılan yatırımlarda emeği geçen herkese teşekkür etti. Hülür, "Pandemi döneminde büyük fedakarlıkla görev yapan tüm sağlık çalışanlarına tüm kalbimle şükranlarımı sunuyorum" dedi.
 
Editör: TE Bilisim