Antalya'nın Demre ilçesindeki dünya cenneti Kekova Bölgesi'ndeki Gökkaya Koyu'nda bulunan Aşırlı Adası'nın güneyinde yer alan Antik Korsanlar Mağarası, bölgeye yatla tura çıkan turist gruplarının ve özel teknelerin ilgi odağı oldu.
Korsanlar Mağarası, Kekova turuna çıkan teknelerin yolcularına sunduğu alternatif turizm destinasyonu konumunda. Yaklaşık 30 metre uzunluğunda, 12 metre yüksekliğindeki mağaranın içindeki deniz suyu, gelen güneş ışınlarına göre farklılaşarak renk cümbüşünü andırıyor ve turkuazın tüm renklerini içinde barındırıyor. Korsanlar Mağarası, her gün turist akınına uğruyor. Kekova turuna, mavi yolculuğa çıkan büyük tekneler, mağaranın önünden geçerek, bazen durarak Korsanlar Mağarası'nı yolcularına tanıtıyor. Çok kısa bir mola vererek, fotoğraf çekmelerine olanak sağlıyorlar. Küçük tekneler ve özel küçük yatlar, mağaranın içine kadar girerek yolcularına mağarayı gezdiriyor. Bol bol fotoğraf ve video çekmelerini sağlıyor. Orta ölçekli yatlar ise yatın burnunu mağaraya sokarak müşterilerinin mağarayı görmesini, anı fotoğrafı çekmesini sağlıyor. Küçük tekneler mağaranın önünde yüzme molası veriyor. Mavi yolculuğa çıkan büyük yatlar, müşterilerini küçük botlara bindirerek, mağaranın içini gezdiriyor. Mağarada kısa süreli yüzmelerini sağlıyor. Zaman zaman da antik mağaranın önünde yat trafiği yaşanıyor. Küçük ölçekli ve küçük yatlar, mağaraya girebilmek için sıra bekliyor.
Geçmişte denizde gemileri soyan korsanların saklandığı ve soygun için gizlendiği yer olarak bilinen mağara, bu yönü ile antik özellik taşıyor. Mağara günümüzde Aşıklar Mağarası olarak adlandırılıyor. Küçük teknelerle yola çıkan küçük grupların, sevgililerin buluştuğu yer olarak biliniyor. Ancak bazı doğaseverler, teknelerin özellikle mağaraya girmesine karşı çıkıyor. Bazı uzmanlar, mağaranın nesli tükenmekte olan Akdeniz foklarının yaşam alanlarından biri olduğunu, teknelerin mağaraya girmesi ile onların rahatsız olarak, şoka girebileceğini belirtiyor. Bu nedenle teknelerin mağaranın önünde durmasını, içeriye girmemesini istiyor.
 
Editör: TE Bilisim