Antalya’nın Kaş İlçesi’nde bulunan Antik Patara Plajı’nda yaz mevsiminin yaklaşması ile gün batımı güzelliği yaşanmaya başladı. Koronavirüs salgını nedeniyle, tarihinin en sessiz günlerini yaşayan antik plajda, akşam gün batımında da tam bir sessizlik ve hüzün yaşanıyor.
    18 kilometre uzunluğundaki plajın, 14 kilometresi Kaş İlçesi sınırları içinde . Patara Plajı, güneşin deniz üstünden battığı, güneşin batışında ender bir güzellik oluşan plajlardan biri. Güneşin batışı anında deniz üstünde bir renk çümbüşü oluşuyor. Bu renk çümbüşü, plajın Kaş bölümünde oluşuyor. Mayıs ayından itibaren ayrı bir güzellikte oluşmaya başlıyor. Geçtiğimiz yıllarda akşam saatlerinde yüzlerce yerli ve yabancı turist, bu güzelliği izlemeye, bu anı fotoğraf ve video ile ölümsüzleştirmeye geliyordu. Bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle, antik plaja giriş bugünlerde yasak. Bu nedenle akşam gün batımında, deniz üstünde oluşan renk cümbüşü ile birlikte bir sessizlik çöküyor. Plajı bir sessizlik kaplıyor.
   Bu sessizliği bozacak tek şey, bugünlerde antik plaja yumurta bırakacak caretta carettalar olacak. 15 Mayıs’tan sonra caretta carettalar, Türkiye’deki en öndeki 22 üreme alnından biri olan Patara Plajı’na yumurta bırakmaya başlayacak. Ancak antik plaj, bu sessizliğin biteceği günleri bekliyor.
 
Editör: TE Bilisim