Demre Belediyesi'nin 'Gecekondu Yasası' kapsamında satışa sunduğu arsalar, noter huzurunda çekilen kura ile sahiplerini buldu. Kurada arsa çıkanlar sevinirken, çıkmayanlar ise büyük üzüntü yaşadı.
Demre Belediyesi, 775 sayılı Gecekondu Yasası kapsamında ilçeye bağlı Karabucak Mahallesi Bozdağ Mevkii'ndeki 21 arsayı satışa sundu. 21 arsa için koşulları uyan hak sahibi 148 alıcı başvurdu. Bunun üzerine Demre Belediyesi arsaları noter huzurunda kura ile satmaya karar verdi. Kura çekimi, Demre Belediyesi Kültür Salonu'nda yapıldı. Kura çekimine Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Günay, Demre Noteri Leyla Yılmaz Çavuşoğlu, CHP İlçe Başkanı Mete Hakan Caner, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Recep Karatop, belediye meclisi üyeleri ve kuraya katılmaya hak kazanan Demreliler katıldı.
Kura çekimi başlamadan konuşan Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, gönlümüz burada bir konut sahibi olmak için kuraya katılan 148 kişinin her birine birer arsa vermekti. Ancak şu anda 21 arsayı sizlere sunabiliyoruz. Hepinizin ortak bir şansı var. Arsalar hiç kimseye imtiyaz tanımadan kura ile dağıtılacak. Hepinize bol şans diliyorum" dedi.
Ardından ilk kurayı Demre Noteri Leyla Yılmaz Çavuşoğlu, son kurayı da Başkan Okan Kocakaya çekti. Kendisine arsa çıkanlar sevinirken, çıkmayanlar da salondan üzgün ayrıldı. Demre Belediyesi'nin kura ile satışa sunduğu 21 arsanın en küçüğü 384,62 metrekare, en büyüğü de 693,5 metrekare. Arsaların metrekaresi 450 liradan satışa sunuldu.
 
Editör: TE Bilisim