Antalya Büyükşehir Belediyesi, terk edilmiş tarım alanlarını üretime kazandırıyor. Gündoğmuş, Elmalı ve Korkuteli'de bu alanlara ekilmek üzere çiftçilere ücretsiz dağıtılan ata tohumu buğdaylar başak vermeye başladı.
Başkan Muhittin Böcek'in talimatıyla yerel kalkınma hamlesi başlatan Büyükşehir Belediyesi, Antalya'nın tarım potansiyelini en iyi şekilde kullanması ve çiftçilerin kalkınması için projelerine devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde ekilemeyen alanların tarıma kazandırılması amacıyla üreticiye kasım ve aralık aylarında ücretsiz ata tohumu ve gübre desteği sağlamıştı. Gündoğmuş, Elmalı ve Korkuteli'de ekimi yapılan ata tohumu buğdaylar, başak vermeye başladı. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından sürekli kontrol edilen buğdaylar iyi bir gelişim göstererek, çiftçinin yüzünü güldürdü.
DAHA GENİŞ ALANLARA ÜRETİM YAPACAĞIZ
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, atıl tarım topraklarını üretime kazandırmanın önemini vurgulayarak, “Her karış toprağımıza üretimle birlikte bereket gelecek. Üreticilerimize verdiğimiz ata tohumları başak vermeye başladı. Yaz aylarındaki hasatta elde edilecek buğdayla daha geniş alanlara ekim yapacağız. Daha fazla çiftçimize ata tohumunu dağıtarak, terk edilmiş tarım topraklarını üretime kazandıracağız" dedi.
ÇİFTÇİ MUTLU
Ata tohumu buğdayların ekiminin yapıldığı Korkuteli ilçesi Taşkesiği Mahallesi Muhtarı Mehmet Öz, “Buğdaylarımız çok güzel gelişim gösteriyor. Büyükşehir ekipleri sürekli olarak gelip, kontrollerini yapıyor. Büyükşehir Belediyesi, üreticiyi yalnız bırakmıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek'e yerelden kalkınma sözünü tuttuğu için teşekkür ediyorum" dedi.
Elmalı Özdemir Mahalle Muhtarı İlhan Sert de mahallesindeki terk edilmiş durumdaki arazilere Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle ektikleri ata tohumu buğdayların hızla büyüdüğünü ifade ederek, gelecek yıl daha fazla atıl araziye ekim gerçekleştireceklerini söyledi.
 
Editör: TE Bilisim